Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Mistillid til kommunens kontrakt- og aftaleholdere?

Ikke hos Dansk Folkeparti! Derfor stillede vi på sidste byrådsmøde et ændringsforslag til sagen om Covid-19 kompensation gående på, at kontrakt- og aftaleholdere skulle kompenseres for de faktiske Covid-19 nettomerudgifter i 2020.

Udgangspunktet var de tal, som kontrakt- og aftaleholderne m.v. havde indberettet i februar 2021, som værende deres vurdering af deres samlede nettomerudgifter i 2020 vedrørende Covid-19. Tallene blev præsenteret for Økonomiudvalget. I Dansk Folkeparti stillede flere spørgsmål, uden at få brugbare svar.

I vores optik drejede sagen sig mere om tal, end om mennesker. Derfor ville vi gerne have byrådets støtte til, at sagen skulle retur til Økonomiudvalget – for magen til manglende interesse for de menneskelige konsekvenser af Covid-19 skulle man lede længe efter. Specielt var ældre-, undervisnings- og børneområdet ramt.

Det var ældreområdet, der havde de mange dødsfald. Det var også her, at personalet lå vandrette eller var syge med Covid-19. Klippekort inde på plejecentrene blev i en periode suspenderet, skønt personalet havde mange ekstra opgaver, som for eksempel at følge beboerne ned i besøgstelte og besøgsstationer. Udeområdet fik også beskåret deres budgetter.

Økonomisk blev ældreområdet også presset af flere nattevagter, personalet måtte kunne arbejde i egen gruppe, store regninger til vikarbureau, eksterne rengørings-firmaer (når egne rengøringsassistenter var syge) og ved hvert besøg hos borgerne hvor personalet skulle iklædes overtræksdragter, mundbind, visir osv.

Medarbejderne inden for eksempelvis undervisnings- og børneområdet har også været ramt af Covid-19, og ydet alt, hvad de har kunnet for at sikre en så normal hverdag for børnene og deres forældre som muligt. Nogle steder har været hårdere ramt end andre. Et sted var der, angiveligt, vandhaner udenfor, som børnene kunne bruge – andre steder ikke, og et tredje sted kom forældrene med telte.

Alle kommunens kontrakt- og aftaleholdere samt kommunens medarbejdere har ydet en enestående indsats i en tid, hvor der har været stillet store udfordringer til den enkelte. Desto større grund er der til at kompensere områderne.

Alle kommunens kontrakt- og aftaleholdere samt kommunens medarbejdere har ydet en enestående indsats i en tid, hvor der har været stillet store udfordringer til den enkelte. Desto større grund er der til at kompensere områderne.

Specielt overraskede i sagsbehandlingen blev vi over Venstre, der har formandskabet i Socialudvalget, men det på trods ingen initiativ viste, for at forbedre forholdene på ældreområdet. Vi var desværre ikke så overraskede over, at byrådets konservative medlem, Thomas Cordtz, som den første gik i rette med Dansk Folkeparti og endog talte for, at pengene lå bedre i kommunekassen, da kontraktholderne havde nok af overførte midler.

I Dansk Folkeparti nærer vi stor tillid til vores kontrakt- og aftaleholdere, og tror de spiller med åbne kort, og at tallene, der er indmeldt, er reelle. Vi køber omvendt ikke præmissen om, at kontrakt- og aftaleholderne har ”gemt” penge af vejen i budgetoverførsler mellem årene.

Synd og skam, at et flertal i byrådet ikke værdsætter de borgernære velfærdsområder højere – men lader sig styre af besnakkelse og regneark.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.