Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hva’ så, Skanderborg? Er I der?

Artiklens øverste billede
De Konservatives byrådsmedlem, Thomas Cordtz, ønsker bedre helhedsplanlægning og større balance, når der byudvikles og planlægges i Skanderborg Kommune. Arkivfoto

I Det Konservative Folkeparti ønsker vi bedre helhedsplanlægning og større balance, når der byudvikles og planlægges i Skanderborg Kommune. Det har vi igen forfulgt i arbejdet med den nye kommuneplan, som i disse dage sendes i høring. En plan, der netop skal tage større hensyn til helhed og balance, og det er der desværre stærkt behov for.

Det er for tiden kun alt for tydeligt, at tidligere kommuneplaner i overdreven grad har fokuseret på byfortætning, byggehøjder og il-udstykning frem for det rette tempo og kvalitet i byggeri og byplanlægning. Tidligere byråds iver efter at udvikle uden tilstrækkelig skelen til skolers og daginstitutioners kapacitet har visse steder resulteret i gedigne kapacitetsproblemer. Der kan også peges på problemer med infrastrukturen flere steder – herunder skoleveje og manglende fortove.

Alt dette kan og skal der tages bedre hånd om, og det er ærgerligt, at vi skal presses så hårdt, inden flertallet i byrådet erkender, at der er et reelt problem.

Vi skal dog ikke sætte udviklingen i stå, men blive bedre til at styre den derhen, hvor der er ønsker om nye udstykninger: Fx til flere af landsbyerne. Mange af dem sukker efter udstykninger for at holde liv i deres lokale skoler og foreninger. Og det giver god mening, ikke mindst fordi flere af dem stadig har kapacitet i skoler og dagtilbud. Det har vi fra konservativt hold arbejdet for at understøtte. Andre steder kan foden med fordel løftes en anelse fra speederen, så vi kan følge med mht. dagtilbud, skoler og infrastruktur.

Kommuneplanen skal i de kommende uger ud i høring. Jeg håber, at vi får flere input, der yderligere kan kvalificere planen. Er der områder vi med fordel kan inddrage til byudvikling som ikke er med nu? Er der områder, der bør droppes? Er der flere områder, der skal udlægges til rekreative formål? Fx en bypark i Skanderborg?

Der er mange hensyn at tage. I Det Konservative Folkeparti ønsker vi både at skabe rammer for det gode liv, sikre erhvervslivet og detailhandelen optimale vilkår, sikre flere grønne og rekreative områder, og at der værnes om vores kulturarv, historiske mindesmærker og vores grundvandsressourcer.

Men nu skal vi høre alle borgerne, om vi er på den rette vej. Så som de forhåbentlig snart vil råbe fra Bøgescenen igen: Hva’ så, Skanderborg Kommune! Er I der?

Det er nu, I skal fortælle os, hvilken retning kommunen skal bevæge sig i, og om I er enige I det billede og de linjer, der tegnes i KP21. Lad os høre, hvad I har at sige.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.