Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Løgnehistorier om Rute 26?

Artiklens øverste billede

Er debatten om Rute 26 fuld af løgnehistorier?

Det er der politisk mening om fra Skanderborg Kommune. Jeg beklager, at min facon ikke direkte hænger personer ud, men forventer at byrådet kender til deres repræsentant og bakker op om artiklen i UgeBladet Skanderborg ’Stop jeres løgne om Rute 26’.

Det påstås fra Skanderborg Byråd, at beslutningen i 2014 om, hvor motorvejen skulle gå, bygger på rævekager og usaglige grunde. Det kan byrådet dokumentere. Det første, jeg tænker, er, hvis de kan dokumentere det, hvorfor gør de det så ikke, når de nu gerne vil lyde troværdige?

Jeg er ikke helt med på, hvad der i mit læserbrev opfattes som løgn?

Skanderborgs politikere og borgere anført af tilflyttere i Herskindområdet accepterer ikke den politisk vedtagne beslutning - det er vel ikke løgn?

I VVM perioden fra 2021 til 2014 var deltagelsen fra Lading by og opland stor ud fra vores interesse i at fastholde udviklingen i byen. På Christiansborg fremlagde vi derfor byens loyalitet overfor miljø, udvikling og den store interaktion mellem landsbyerne. Det var ikke Favrskovs politikere eller for den sags skyld andre politikere, der fremlagde det - men os borgere.

Hvis I endvidere mener, det er løgn, at vi også har natur langs den nordlige linjeføring, kan jeg oplyse, at der her er flest kulturarvsdiger, der er mere fredskov, der er urørt skov, der er såvel §3 enge som §3 moser, der bliver berørt mod nord. Afstanden til fredningen ved Lading sø er endvidere den samme fra både sydlinjen og fra nordlinjen.

Borum Eshøj behandles af Moesgård Museum og omfatter et areal, der ligger langt fra Eshøj plateauet, og til sammenligning vil en nordlig gennemskæring få væsentlig betydning mht. miljøet omkring landbrug og Frijsenborg.

Borumvej lukkes ved Dalton, hvilket vil sige, at trafikken mod Herskind vil blive reduceret væsentligt. Derfor mener jeg, at Herskind også får gavn af sydlinjen.

Så Skanderborg Byråd - lad være med at starte en dialog, hvor vi kalder hinanden løgnere. Uanset hvor vejen placeres, vil det påvirke naturen.

Pia Jensen

Så Skanderborg Byråd - lad være med at starte en dialog, hvor vi kalder hinanden løgnere. Uanset hvor vejen placeres, vil det påvirke naturen. Jeres beslutning om at flytte en §3 sø ved Høvervej havde I åbenbart fuld forståelse for, så natur kan i jeres øjne også være fleksibel!

Respekter nu beslutningen fra 2014, så vi alle kan komme videre og få Viborgvejen opgraderet og ført udenom byerne til fordel for alle brugere.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.