Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Byudvikling i Ry

Artiklens øverste billede
Arkivfoto

På vej hjem fra Corona-vaccination i Horsens gjorde min søster og jeg ophold i Gl.Rye. Vi ville handle ind i Brugsen til Bededagsferien, når vi alligevel kørte forbi. Hellere i en brugs, der er en reel del af andelsbevægelsen og som ikke har en investeringsrådgiver som bestyrelsesformand. Overskuddet anvendes ikke til ejendomsspekulation som Brugsforeningen Tryg, der vist ejer det halve Ry!

Tryg gør alt for at forhindre konkurrence i detailhandlen i Ry i symbiose med Skanderborg Kommune, som i marts løb fra sit løfte om et Rema 1000 på UnoX-grunden givet sidste november.

Kan man i det hele taget stole på byrådsflertallet i Skanderborg, der for anden gang på et par år løb fra et løfte til Ry-borgerne og på et byrådsmøde vedtog det modsatte af det forud lovede? Hvornår svares der på Remas opfordring til et dialogmøde med Ry-borgerne for at forklare/uddybe kommunens adfærd og Plan 6? Har jeg ret i min antagelse om kommunal FORHALINGSTAKTIK? Ry-Hallen er stor nok til et borgermøde med afstand som i den forrige borgmesters tid. Der var rigeligt med plads.

Besøget i Gl Rye Brugs viser, at den virkelig har parkerings-/trafikproblemer, der batter noget. I modsætning til hvad der kunne blive tilfældet ved et Rema på UnoX-grunden. At dette er en pseudoforklaring fra udvalgsformandens side er i den forløbne uge blevet fuldstændig bevist ved den nye boligplan på Annonce-Bladsgrunden med 103 boliger i 5½ etage.

Hvad vil det ikke give af trafikproblemer lige over for skole og børneinstitutioner. Hvad siger børnefamilierne til det? - Selv med en nedgraduering til 3½ etage som krævet af borgmesteren vil Brunhøjvej blive endnu mere trafikeret end med et Rema på UnoX-grunden. Så Udvalgsformand: Trafikproblemet skal du længere ud på landet med, for at Ry-borgerne kan tro på din pseudoforklaring.

Se i stedet straks at få omgjort byrådsflertallets martsbeslutning, og lad Rema bygge på UnoX¬-grunden snarest af hensyn til juleanden 2021. Det behøver ikke at blive forhalet yderligere, mens I arbejder med bedre planer for Ry Øst end Plan 6.

Se også i Gl. Rye det nye rækkehusbyggeri på Mejerigrunden. Tegningerne kan genbruges ved rækkehusbyggeri på Brunhøjvej. Det vil passe som for i hose med det eksisterende byggeri og dække et kæmpestort behov for rækkehuse i Ry. Den unge mand i Gl. Rye bygger næppe for at tabe penge, så AART Architects/Ry Elforretning mfl. må få en superoverprofit på sit lejlighedsprojekt, som er BlackStone i København værdig. De trak sig vist fra (nogle af) deres superspekulationsprojekter i København efter boligministerens indgriben.

Hvad siger det røde byrådsflertal til dette forslag? I Røde: Ud med boligspekulanterne, ikke?

I stedet ender det vel med 3½ etage. Boligspekulanterne planlægger jo altid højere projekter, så der er noget at skære ned af. Men Claus Leick, husk hvad du blev citeret for i Silkeborg Avis i august:

”NYT HØJHUSBYGGERI MIDT I RY ER LIGE FRISK NOK”.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.