Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Hvor bliver det fælles foretræde af?

Ved byrådsmødet i marts stod Jens Szabo (V) på talerstolen og foreslog byrådet foretræde for Folketingets transportudvalg, nu har vi til gode at se resten af byrådet komme på banen i kampen om Rute 26

Artiklens øverste billede
Rute 26 Skivholme Skov. Foto: Presse

Ingen af Skanderborgs byrødder er i tvivl om, at placeringen af Rute 26 i fredede arealer i Skanderborg Kommune er et udtryk for politisk magtspil frem for saglig argumentation. En såkaldt politisk “rævekage”, som Radikales Tage Nielsen (R) tidligere har udtalt. Og så endda en dyr en af slagsen. I alt 100 mio. skattekroner mere koster denne løsning sammenlignet med Vejdirektoratets anbefalede nordlige linjeføring.

Radikale Venstre og Dansk Folkeparti var fremme i bussen, da sagen igen blussede op i marts. Konservative fulgte trop og gik med i et samarbejde om et samråd. På byrådsmødet i marts foreslog Venstres borgmesterkandidat Jens Szabo (V), at Skanderborg Byråd skulle foretræde om sagen. En glimrende idé. Nu er spørgsmålet, om resten af byrådets partier også har tænkt sig at handle?

Ord er der nok af i debatten.

Socialdemokratiet har på kun otte dage kvalificeret Landsbyrådet Herskind, Skivholme og Herskind Hedes forslag til linjeføring og lagt det på forhandlingsbordet på Christiansborg. Og selvom SF, Enhedslisten og Alternativet både lokalt i byrådet og nationalt på Christiansborg givet deres verbale opbakning til at spare naturen for en betonbro midt i et fredet naturområde, så er det ikke nok.

Til Borgermødet den 15. april i Skovhuset Skivholme oplevede vi borgere tværpolitisk opbakning til vores fælles sag. Det er da en synlig politisk holdning, vi borgere kan forstå. Nu venter vi spændt på Skanderborg Byråds næste politiske træk?

Kære Skanderborg byråd: Landsbyrådet deltager gerne i et foretræde for Folketingets Transportudvalg. Vi er stolte af at være en borgerstemme, som vores byråd lytter til. Folketingsmedlemmerne er i grundloven valgt som folkevalgte – skal de ikke have lov at høre en borgerstemme i fællesskab med et byråd?

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen