Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Tanker omkring udviklingen i Ry

Artiklens øverste billede
Det bekymrer Ove Maul, at Tryg har sat sig på en så stor del af byen og købt attraktive erhvervsgrunde både på Kildebjerg og Brunhøj/Industrivej området. Foto: Michael Wulff

debat I Ry har vi et stærkt handelsliv på trods af at mange små butikker som slagtere, købmænd, boghandlere, tøjbutikker m.fl. er forsvundet Heldigvis er nye kommet til og med en bymidte beliggende tæt på banen, biblioteket, biografen, hotellet og havnen er der et naturligt liv i bymidten. Suppleret af den nye torvehal. At de små butikker er udfordret er der ikke tvivl om, men vi har en aktiv cityforening og masser af borgere, der frivilligt støtter op om at skabe og bevare en aktiv by. Så jeg er ikke bekymret for at bymidten stadig vil være attraktiv , selvom der kommer et butikscenter i Ry Øst.

I Ry Øst skyder den ene bebyggelse op efter den anden både på Kildebjerg og i Vessø-området. Derfor er det også naturligt at lægge et butikscenter i den østlige ende.

Brugsforeningen Tryg/Kvickly har altid formået at udvikle og tilpasse sig lige siden brugsforeningen lå på Klostervej. De bidrager på rigtig mange måder til lokalsamfundet. Så respekt for det.

For mig hopper kæden af , når Kvickly/Tryg bliver styrende for hvordan handelslivet skal udvikle sig...

Ove Maul, Ry

Det synes dog unødvendigt og til tider næsten pinligt, når de reagerer aggresivt overfor små nye butikker med ekstraordinære tilbud - og det gør ikke noget godt for deres image.

Det bekymrer mig derimod at Tryg har sat sig på en så stor del af byen og købt attraktive erhvervsgrunde både på Kildebjerg og Brunhøj/Industrivej området, og for mig hopper kæden af , når Kvickly/Tryg bliver styrende for hvordan handelslivet skal udvikle sig. Det er helt naturligt at sikre sig at egen forretning har udviklingsmuligheder, men at man går så vidt at man begrænser den fri konkurrence, det har jeg svært ved at acceptere.

Det er jo næsten som om de barrikaderer sig.

Jeg tror derimod på, at jo mere diversitet og jo mere konkurrence der er i handelslivet, jo mere attraktivt bliver det for forbrugeren, og de mange pendlere vi har vil få mulighed for at vælge mellem flere butikker i Ry i stedet for at lægge handelen i en af butikkerne på hjemvejen.

Det bekymrer mig også, at man i processen tvinger de mange små virksomheder i Øst ind i andre lejemål og begrænser deres handlefrihed og planlægning.

For hvad er tidsplanen ? Hvor skal de flytte hen ? Hvad er huslejen - og hvad kræver det af investeringer ? En ekstra byrde ovenpå en svær periode med corona. Der er tale om ca. 11 virksomheder, som vi bør værne om. Politikerne har i sagen fokuseret meget på trafikale problemer ved at inddrage Brunhøjvej 2-4. Et for mig at se tyndt argument.

Men er det et reelt problem, hvorfor ser man så ikke på en placering på erhvervsområdet ved Kildebjerg, der er vel stadig grunde som kvickly ikke har opkøbt ? Man vil i alt fald kunne holde noget af trafikken væk fra Brunhøjvej/Industrivej.

Måske er det også ved at være tid til at se på en omfartsvej og få noget af trafikpresset ledt uden om?

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.