Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Ry Øst: Polarisering kunne være undgået

Artiklens øverste billede
Thomas Cordtz. Pressefoto

debat Et flertal i byrådet har besluttet, at placeringen af et nyt supermarked skal ske i sammenhæng med Netto og SuperBrugsen, og at der dermed ikke etableres et supermarked på Brunhøjvej 2. Et udfald jeg havde ønsket anderledes af flere årsager.

Jeg har med bekymring fulgt den senere tids ophidsede debat om dagligvarebutikker i Ry; for eller imod REMA, for eller imod Kvickly. Det er ikke småting, der ind i mellem bringes til torvs og debatten har til tider været polariseret. En tendens jeg mener er uheldig for Ry, og som vi bør undgå. Det gavner ikke noget eller nogen at udråbe helte eller skurke.

På seneste byrådsmøde forsøgte jeg derfor at få bilagt stridighederne med et kompromisforslag. Et forslag, der kunne have tilgodeset alle parter. Et forslag, som både gav Brugsforeningen Tryg mulighed for at skabe en samlet torvedannelse på deres område OG som gav mulighed for en dagligvarebutik på Brunhøjvej 2.

Siden 2017 har jeg arbejdet for at få en tredje aktør på dagligvareområdet på banen i Ry. Det ville være en kærkommen konkurrent til Netto og Coop, som med to butikker sidder godt på dagligvarehandelen i Ry. Det har derfor været vigtigt for mig, at en ny aktør kunne etablere sig på et område, der ikke ejes af Tryg - netop for at sikre uafhængighed.

Derfor mener jeg, at den bedste placering af et tredje supermarked i byen er på Brunhøjvej 2 - både fordi det stykke ikke ejet af Tryg - og fordi Brunhøjvej 2 allerede er koblet op på systemet af cykelstier, så den bløde trafik er sikret. Dette gælder ikke for den kommende torvedannelse ved Parallelvej.

K ompromisforslaget faldt dog til sidst, da venstrefløjen og et enkelt medlem af DF noget overraskende ikke ville bakke op og dermed medvirke til en løsning, der kunne have sparet os for yderligere polarisering, tilgodeset alle parter og bilagt striden i Ry en gang for alle. Det er ærgerligt for forslaget kunne også have forsonet byrådet, der også har været delt i spørgsmålet.

Men jeg giver ikke op og bliver i arbejdstøjet. Jeg vil så vidt muligt arbejde for, at vi får den ekstra butik til byen inden for en ganske overskuelig fremtid. Det må ikke trække i langdrag. For der kan ikke herske tvivl om, at borgerne ønsker et ekstra dagligvaretilbud, og som politikere er vi i henhold til Planloven forpligtet til at sikre et varieret butiksudbud i byerne.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen