Dette er et debatindlæg: Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger om dit lokalsamfund, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne. Du kan sende os din mening her.

Er det en gave eller...?

Artiklens øverste billede
Legepladsen på Siimtoften er en jubilæumsgave fra Brugsforeningen Tryg, men Tryg ejer ikke jorden, de vil placere den på, det gør kommunen.

debat Så havde kommunen alligevel tid til at tage stilling til TRYGs jubilæumsgave til Ry. Godt nok ikke i den åbenbart overbelastede tekniske forvaltning, der vil behøve 1½ år til at udarbejde ny lokalplan for Siimtoften, men i Miljø- og Planudvalget.

Dette har givet Kvickly lov til at opføre en del af legepladsen, som man "bare kan gå i gang med at opføre", som der stod i Avisen. Det kræver ikke ny lokalplan.

Dette "bare" har dog den hage, at selvom legepladsen på Siimtoften er en jubilæumsgave fra Brugsforeningen Tryg, så oplyser foreningen, at man også agter at søge om støtte fra Fællesskabspuljen til at opføre legepladsen”!!! Så det med en ”jubilæumsgave” til Ry er åbenbart med begrænsninger.

For hvad er Fællesskabspuljen? Den ”giver støtte til projekter, der styrker det lokale fællesskab”. I år – sjovt nok - med særligt focus på initiativer, der lægger op til LEG i centrum af kommunens fem centerbyer. Det passer som fod i hose til resultatet af Trygs jubilæumsgaveafstemning. Hvornår blev dette ”focus” mon fastlagt? Det ville jeg gerne se en dato for!

Hvor stor en andel af Fællesskabspuljens penge Tryg mon vil ansøge om? Hvor stor er puljen?

Pengene skal fordeles over de fem centerbyer. Til en masse mulige initiativer inden for LEG. Men Trygs legeplads skulle jo være en GAVE til Ry by i anledning af jubilæet til maj? Hvor bliver gaven af, når Tryg ud over medlemmernes penge også vil have andel i skatteborgernes penge til legepladsanlæggelse? De havde jo råd til at tilbyde at betale jordbundsundersøgelser på Siimtoften. Så behøver de vel ikke også at søge finansiering i Fællesskabspuljen.

De legepladsmidler, der måtte gå til Kvicklys legeplads kan ikke bruges 2 gange. Det vil altså gå ud over andre ansøgninger til Fællesskabspuljen. Måske en legeplads ved siden af plejehjemmet, på Bytorvet eller et tredje sted. Og skal en jubilæumsgave finanseres andetsteds med op til halvdelen af gaveprisen?

Anlæggelsen af legepladsen er ikke den eneste udgift ved ”jubilæumsgaven”. Hvad med tilsynsførelse? Hvad med vedligeholdelse? Planlægger Tryg at finansiere de årlige driftsudgifter ved også her at tage penge fra medlemmerne? Eller regner man med, at det bliver en kommunal udgift? Altså skatteborgerpenge? Og vil en sådan ekstra udgift mon igen skulle betales af højere takster i børneinstitutionerne og på plejehjemmet?

Hvor langt vil kommunen gå i sin symbiose med Tryg?

Hvordan står det til med REMA 1000 på Fordgrunden? Får vi den til julehandlen?

Hvor relevant er udvalgsformandens indvending omkring trafikken deroppe?

De, der kender til Rema 1000 i Skanderborg og Hørning fortæller mig, at det ikke giver trafikmæssige problemer med to supermarkeder over for hinanden.

Det er en pseudoforklaring fra udvalgsformandens side for at forhindre konkurrence til Tryg. Man ønsker åbenbart fortsat deres næsten MONOPOL på dagligvarehandlen i Ry. Men borgerne ønsker mere KONKURRENCE og lavere priser.

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen