Pandemien betød færre trafikuheld i 2020

Corona-pandemien kan ses på ulykkesstatistikken og nedlukningen af landet i foråret 2020 gav det laveste ulykkestal i en marts måned siden Anden Verdenskrig.

Artiklens øverste billede
Også antallet af trafikulykker blev påvirket af corona-pandemien. Foto: Ingimage.com

Et af de meget få plusser ved corona kan aflæses i ulykkesstatistikken fra trafikken. Tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension viste en lynhurtig effekt af, at pendlerne arbejdede hjemmefra - antallet af bilskader og antallet af trafikdræbte faldt markant, mens Danmark var lukket ned under det første coronaudbrud.

Der var således blot ni trafikdræbte i marts 2020, hvilket ifølge Vejdirektoratet er det laveste antal trafikdræbte i en marts siden Anden Verdenskrig.

Ligeledes viser opgørelsen fra april og maj 2020, hvor landet stadig i stort omfang var lukket ned, færre trafikuheld. Her faldt antallet af skader i trafikken med henholdsvis 14 og 13 procent.

At nedlukningen var en direkte årsag kunne konstateres senere på året: i juni og juli, hvor der blev lempet på restriktionerne, var antallet af skader tilbage på det niveau, de har været de seneste fem år.

Der var i skrivende stund ikke opgjort en samlet statistik for 2020, men det forventes, at den vil vise færre trafikskader samlet set efter nedlukning og restriktioner.Kehlet

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen