Få din forretning til at vokse med leadgenerering

Artiklens øverste billede

Hvad er leadgenerering og hvordan får du dem?

Leadgenerering er processen hvori virksomheder indsamler kontaktinformation om personer der har udvist interesse i din virksomhed. Den yppigste, måde at indsamle leads på er ved at give forbrugeren noget af værdi, rabat på din webshop, en e-bog om et emne eller konkurrencer. De fleste ser e-mail som den vigtigste kontaktinformation man kan hente da man derved kan sende nyhedsbreve og specifik information eller produkt som personen har udvist interesse i dag.

Det er sjældent at der bliver efterspurgt et telefonnummer, der kan ringes på, da det simpelthen bliver for salgsfremmende og kan få kunden til helt at lade vær med at tilmelde sig i første omgang.

Leadgenerering kan både være B2C orienteret men det er primært i B2B sammenhænge at der bliver arbejdet aktivt med begrebet.

Det er på mange måder en tragt hvor du skal have forbrugeren ind i toppen, og med relevante touch points få personen længere og længere ned for til sidst at foretage et køb.

Men hvorfor er leadgenerering så relevant for dig?

Leadgenerering er interessant for dem som gerne vil i kontakt med interesserede leads og potentielle kunder, og hvilken virksomhed vil ikke gerne det?

Der er mange måder at skaffe kunder på i en virksomhed, I har måske en sælger, der ringer rundt til en liste, bruger sit netværk og deltager i diverse arrangementer og det kan sagnets fungere men problemet bare at det gør det ikke altid og hvordan til- og fravælger i så hvilke metoder der skal bruges og ikke skal - mavefornemmelsen.

Problemet er manglende indsigt i alle de processer i foretager jer der handler om interesserede kunder, for hvem er de og hvornår er de rent faktisk interesserede.

Én ting er dog at indsamle en masse leads, en helt anden er at indsamle de rigtige leads der har kvalitet og rent faktisk kan udvikle sig til kunder.

Hvordan får du så de helt rigtige leads?

Der er flere elementer der skal spille sammen for at din leadgenerering giver pote men hvis du har styr på disse 5 elementer, er du godt på vej.

1. Organisk trafik

Organisk trafik er et hovedelement for at kunne skaffe leads og jo mere trafik du har jo større chancer, er der for at det bliver kvalitets leads som allerede er interesseret i at foretage et køb.

Der er flere måder at øge sin organiske trafik på sin hjemmeside, den absolut bedste er at optimere sin SEO, så din hjemmeside bliver vist til flest muligt og på samme tid er så relevant som muligt for dem som klikker ind på din hjemmeside,

2. Konvertere dine besøgende

Når du har sørget for at få en stor mængde trafik på din hjemmeside, er det vigtigt at du aktivt går efter at få dem konverteret til leads.

Der er mange måder hvorpå dette kan gøres og det handler rigtig meget om hvem din målgruppe er, er du for påtrængende med f.eks. pop-up kan det ødelægge brugeroplevelsen.

Det er derfor vigtigt at kende sin målgruppe når du arbejder aktivt med at konverterer dine besøgende til leads.

Det handler dog om at fortælle brugerne at du er interesseret i at give dem når der kan give dem værdi hvis de vil give dig deres kontaktinformationer.

3. Varm jeres lead op

Du er nu nået længere ned i tragten og fået kontaktoplysningerne fra dine besøgende og konvertereret dem til leads.

Men for ikke at skræmme dem væk med den første mail som udelukkende går på salg, er det vigtigt at klargøre og ”varmer” dit lead op.

Det kan du gøre ved at sende informationer omkring produkter og ydelser, altså hvordan dit produkt skaber værdi og derved uddanne dine forbrugere til at blive klogere og den vej igennem overbevise dem om at det er dit produkt de skal købe frem for alt muligt andet.

Det er vigtigt at pointer at der er mange måder man kan varme sine leads op på, det afhænger nemlig rigtig meget af branche og produkt. Du skal altså sørge for at forklare hvordan dit produkt fungere og hvorfor det er en god investering.

4. Automatiser dine processer

I takt med at du får mere trafik, øges antallet af dine leads også og det er jo perfekt. Problemet er bare at det er tungt at udføre alle elementerne manuelt og kan blive tidskrævende og uoverskueligt.

Du kan med fordel inddrage begrebet ”Marketing automation”.

Med Marketing automatisering er det muligt at automatisere dele eller hele processen, du kan blandet andet automatisere overførelsen af kontakt informationerne til dit mailsystem og derfra få systemet til at sende forskellige mails alt efter hvilke svar de har givet.

Du kan altså forprogrammere stort set hele processen inden du går i gang og videreudvikle den i takt med du får mere information og bedre indsigt.

5. Skaler det der virker

Vi har nu altså fået sat et system op som bare kører derud af og alt du skal gøre er at læne dig tilbage i kontorstolen og se hvordan antallet af nye kunder bare stiger.

Altså hvis man er uden ambitioner, det er nemlig nu den sjove del kommer og den der skiller fårene fra bukkende.

Med flere besøgende, flere leads og flere salg kommer mere data især i et automatiseret setup og det er lige præcis den del du skal arbejde videre på, du ved nu nemlig lige præcis alt det du skal vide for at kunne tage beslutningen om hvilke kanaler, hvilke produkter eller hvilke målgrupper der skal sættes fokus på, så vores setup bliver endnu bedre og har en endnu større succesrate i alle vores aspekter.

Det kan dog nogle gange være nemmere sagt end gjort at skalere op og det kan være en god idé at få professionelle med på rejsen, så du ikke begår de samme fejl og mister værdifulde kunder eller potentielle besøgende. Er du interesseret i en sparingspartner til dine leads eller dit setup, kan du læse mere her.

Del artiklen