Gro Anna Skovbjerg og Anne Vestergaard Andersen fik en del ros for deres koncept og udvikling af Yogastream.dk i Løvens Hule. Pressefoto

Gro Anna Skovbjerg og Anne Vestergaard Andersen fik en del ros for deres koncept og udvikling af Yogastream.dk i Løvens Hule. Pressefoto

Måtte forlade Løvens Hule uden investering: "De skal jo være hårde ved os"

Østjyske veninder bag Yogastream.dk havde en god oplevelse med at være i Løvens Hule, og de fortsætter ufortrødent vækst-eventyret uden investering

Af
Danni Paulsen

"Namasté, løver."

Alt var i zen, da Gro Anna Skovbjerg fra Gl. Ry og Anne Vestergaard Andersen fra Kolind pitchede for de investerings-hungrende løver i Løvens Hule, der torsdag aften løb over skærmen.

De to veninder, som har studeret og boet sammen i Aarhus, leverede et professionelt oplæg og kunne fremvise nogle fornemme tal for deres virksomhed, Yogastream.dk, men én ting fik løverne til at stejle.

Iværksætterne bad om 600.000 kroner for fem procent af virksomheden - og havde dermed værdiansat Yogastream.dk til 12 millioner kroner.

"Jamen, der er kleenex alle vegne, skal jeg gå ud og hente en," lød det fra en særligt kritisk Jesper Buch, da Gro og Anne forsvarede værdien.

Fortryder ikke

Kun Freeway-direktør Mia Wagner blev ikke afskrækket, men bød beløbet for 20 procent af virksomheden. Og da de unge østjyders modbud på 10 procent blev afvist, måtte de forlade tv-studiet uden investering.

"Vi syntes, det var meget fair, og vi kunne ikke gå lavere," fortæller Anne Vestergaard Andersen om forhandlingen, der blev optaget i august, og fortsætter:

"Det var ikke sådan, at vores eksistens stod eller faldt med, om vi fik en investering. Det havde formentlig hjulpet os med at vækste hurtigere, samtidig med at vi ville have fået nogle gode kompetencer med ombord, men vi fortsætter ufortrødent med den kurs, vi har haft hele tiden."

Og et halvt år efter mødet med løverne, fortryder iværksætterne ikke "som sådan" den høje vurdering.

"Men havde vi gået ind med en lavere værdiansættelse, så havde fokus på den time, vi var der, nok ikke været så meget på det. Det kunne have været meget fedt, hvis vi kunne have gået mere i dybden med virksomheden, i stedet for at tale så meget om værdiansættelsen," lyder det fra 33-årige Anne Vestergaard Andersen.

De unge kvinder har drevet Yogastream.dk, mens de har fået i alt fire børn. Pressefoto

De unge kvinder har drevet Yogastream.dk, mens de har fået i alt fire børn. Pressefoto

"Kæmpestort"

Og selvom klipningen af programmet får det til at se ud, som om de kvindelige inværksættere fik en hård medfart, så var det ingenlunde fornemmelsen, de stod tilbage med.

"De skal jo være hårde ved os, men jeg synes alligevel, at det var en positiv oplevelse. De var meget positive i forhold til vores case og vores produkt. Det var megaspændende, meget nervepirrende og kæmpestort for en lille startup som vores at stå i de ikoniske kulisser foran løverne."

Særligt det faktum, at abonnementsbaserede Yogastream.dk uden andre investeringer har fået over 2.400 medlemmer, som modtager yoga-undervisning via en hjemmeside og en app med videoer, affødte ros i tv-studiet.

En stor del af medlemmerne er hoppet på under coronakrisen, hvilket de to iværksættere har det lidt ambivalent med.

"Det er selvfølgelig rigtig fedt, at ens virksomhed er vækstet, men vi er også klar over, at rigtig mange andre har det hårdt for tiden. Men vi stod klar med et digitalt produkt, da coronakrisen ramte, så på den måde var vi heldige," fortæller Anna Vestergaard Andersen.

Iværksættere og mødre

De stærke, fremadstormende kvinder har da også gjort sig særdeles fortjent til succesen, der er skabt siden firma-stiftelsen i 2015. Under optagelserne var Anna Vestergaard Andersen gravid. Nu er hun højgravid og har termin om en uge.

"På de her fem år har vi faktisk fået i alt fire børn, så vi er ikke på den klassiske raketrejse, man ønsker for en virksomhed, men vi er faktisk ret stolte af, hvad vi har opnået. Jeg synes, vi er et godt eksempel på, at man sagtens kan starte en virksomhed og vækste den, selvom man laver børn ved siden af. Det kan måske tjene som inspiration for andre, som har en iværksætter i maven," lyder det fra den iværksætteren, som ser frem til, hvordan programmet modtages, og om det kaster flere medlemmer af sig.

"Men derefter har jeg lige en barsel, der også skal klares," griner hun.

Om virksomheden

  • Yogastream.dk, der blev stiftet i marts 2015, har til huse i Gl. Ry i Skanderborg Kommune.
  • Virksomheden er vækstet en del under coronakrisen, hvor de to ejere har kunnet ansætte flere folk.
  • Yogastream.dk er kontinuerligt vækstet siden starten, og i 2023 håber Gro Anna Skovbjerg og Anne Vestergaard Andersen på at have 17.500 betalende medlemmer i Danmark, Storbritanien og Tyskland samt en omsætning på 15,2 millioner kroner.

Publiceret 18 February 2021 19:55