Fra tirsdag bliver de første vaccine-stik givet i Region Midtjyllands syv vaccinationscentre.

Fra tirsdag bliver de første vaccine-stik givet i Region Midtjyllands syv vaccinationscentre. Arkivfoto: Martin Bureau/AFP/Ritzau Scanpix

Så sker det:

Syv vaccinationscentre åbner i Midtjylland

Region Midtjyllands syv vaccinationscentre, som ligger i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro, bliver tirsdag taget i brug for de første sårbare, visiterede borgere

Fra tirsdag bliver de første stik givet på syv nye vaccinationscentre i Region Midtjylland. De åbner således i forbindelse med, at første runde af covid-19-vaccinationer af plejehjemsbeboere nærmer sig sin afslutning. Det betyder nemlig, at der nu er kapacitet til at tage fat på de første vaccinationer af sårbare, visiterede borgere i Region Midtjyllands syv vaccinationscentre, og det sker fra tirsdag til torsdag.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

"Det er fantastisk, at vi allerede nu kan begynde at tilbyde vaccinationer mod covid-19 til de første borgere, som ikke bor på plejehjem eller er frontpersonale i kommunerne eller på hospitalerne. I første omgang er der kun tale om tilbud til en mindre udvalgt gruppe, men jeg glæder mig til, at vi snart kan brede tilbuddet ud til mange flere," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

De sårbare prioriteres

For at kunne blive vaccineret som en af de første i regionens vaccinationscentre, skal man være visiteret til det af sin læge eller kommune. Det er Sundhedsstyrelsen, der fastlægger kriterierne for, hvem kommunerne og lægerne skal visitere og prioritere først.

I første omgang drejer det sig om sårbare og ældre borgere, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb. Det kan for eksempel være ældre borgere, der nok klarer sig i eget hjem, men er afhængige af hjælp til personlig pleje og det praktiske. Det kan også være borgere med tilstande eller sygdomme som betyder, at de er særligt udsatte for et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med covid-19, oplyses det i pressemeddelelsen.

Borgere, der er visiteret til vaccination, modtager invitation til vaccination i e-boks (papirbrev, hvis man er undtaget fra Digital Post.)

Invitationen indeholder information om, hvordan man booker tid til vaccination.

I første omgang bliver der åbnet for booking af cirka 4.500 tider til vaccination fordelt fra tirsdag til torsdag, og de bliver fordelt ligeligt mellem de syv vaccinationscentre, som ligger i henholdsvis Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Borgere, der ikke modtager invitation til vaccination i denne omgang, får tilbud om vaccination senere.

Tidspunktet afhænger af, hvor mange vacciner Danmark modtager og hvornår, oplyser Region Midtjylland i pressemeddelelsen.

jwh

SYV VACCINATIONSCENTRE

De nye vaccinationsentre hos Region Midtjylland åbner i:

  • Aarhus - pier 3, Hveens gade 4, 8000 Aarhus C (Molslinjens tidl. administrationsbygning)
  • Randers - Kirketerpsvej 5, 8930 Randers (Tidl. fodterapeutskole)
  • Horsens - Fuglevangsvej 61, 8700 Horsens
  • Holstebro - Døesvej 54, 7500 Holstebro (Tidl. folkeskole)
  • Viborg Vinkelvej 20, 8800 Viborg (Tidl. Handelsskole)
  • Silkeborg - Stævnepladsen, Helsinkivej 3, 8600 Silkeborg
  • Herning - Godsbanevej 7, 7400 Herning

Kilde: Region Midtjylland

Publiceret 04 January 2021 18:11