Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Fem gode råd til et brandsikkert nytår

Brandvæsnet har 10 gange så travlt nytårsaften som normalt

Nytårsdøgnet er årets travleste for brandvæsenet, som derfor opfordrer til forsigtighed og omtanke, når årets raketter med videre skal fyres af.

Nytårsaften 2019 rykkede Østjyllands Brandvæsen ud til 62 bygnings-, bil og containerbrande fra 31. december klokken 12 til 1. januar klokken 12. Det er mere end 10 gange så mange udrykninger end normalt på et døgn, og 17 af brandene opstod endda inden for en halv time, oplyser Østjyllands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Brandvæsnet har ekstra udrykningsenheder, flere brandfolk og flere indsatsledere på vagt i nytårsdøgnet, men du kan også selv gøre noget for at få et mere brandsikkert nytår ved at følge disse fem råd fra Danske Beredskaber og Beredskabsstyrelsen:

  • Luk og lås døre til garage og skur. Flyt affaldscontainere og lignende indendørs, hvis det er muligt.
  • Hvis ikke du har plads indenfor, så placér affaldscontainere m.ed videre i god afstand fra bygninger, luk låget og lås dem om muligt.
  • Fjern brændbart materiale fra carport, altan, kælderskakt og lignende.
  • Benyt kun godkendt fyrværkeri og overhold sikkerhedsafstanden, der skal fremgå af fyrværkeriet. Husk dobbelt afstand i vindens retning.
  • Brug fyrværkeriet som det er tiltænkt og hvor det er tiltænkt - og hold afstand.

"Vi er ikke altid herrer over, hvor vores fyrværkeri ender. Til gengæld kan vi sikre vores omgivelser mod brand ved at rydde op omkring vores bolig samt ved carporte og altaner. Og hvis vi i øvrigt er opmærksomme på afstand mellem håndsprit, ild og hinanden, bliver nytårsaften måske næsten, som den plejer at være," siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

jr

Publiceret 28 December 2020 20:30