Retten i Aarhus.

Retten i Aarhus. Arkivfoto

Udklædt som rengøringmand: Anholdt for indbrud i 12 virksomheder

Tre mænd på 28, 32 og 35 år blev torsdag anholdt i en koordineret politiaktion i Aarhus-området.

De tre mænd står ifølge politiet bag en række indbrud mod større virksomheder i Tranbjerg, Skejby, Viby, Odder, Skanderborg, Horsens og Haderslev.

Den 28-årige mand er kommet ind på virksomhederne ved at have en rengøringsuniform på og udgive sig for at være rengøringsmedarbejder. I andre tilfælde er han kommet ind ved at bryde en dør eller vindue op, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Der er efter vores opfattelse tale om organiseret kriminalitet, hvorfor det ikke kan udelukkes, at der under den videre efterforskning vil komme yderligere anholdelser,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

De to mænd på 32 og 35 år har ifølge politiet haft til opgave at transportere de stjålne varer væk med henblik på at sælge dem videre. De anholdte er primært gået efter elektronik, men der er også fundet 134 stjålne pas hos dem.

Den 28-årige mand er foreløbigt sigtet for 12 indbrud i virksomheder, mens de to andre er sigtet for hæleri.

De bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og politiet ønsker derfor på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

jr

Publiceret 06 November 2020 10:18