Mads Andersen fra Skanderborg Skakklub er danmarksmester i skak. Foto: Dansk Skak Union

Mads Andersen fra Skanderborg Skakklub er danmarksmester i skak. Foto: Dansk Skak Union

Guld og sølv til Skanderborg Skakklub ved DM

Skak Stormester Mads Andersen fra Skanderborg Skakklub blev lørdag danmarksmester for 3. gang. De to første titler kom i 2016 og 2017.

Inden sidste runde var Mads Andersen et point foran de to nærmeste forfølgere IM Bjørn Møller Ochsner, der også er fra Skanderborg Skakklub, og GM Allan Stig Rasmussen. Mads Andersen skulle med sort møde sin unge klubkammerat Jonas Bjerre, og behøvede kun en remis. Det var bestemt ikke nogen walk over for Mads Andersen, der måtte spille meget præcist for at holde sammen på partiet.

Ved træk 31 var stillingen så afklaret, at man tog remis.Nummer to ved DM blev IM Bjørn Møller Ochsner med 6 point af 9. Samtidig scorede han en sin anden GM-norm. Bjørn Ochsners første GM-norm kom i 35 Internationales Boeblinger Open A i 2018. Ochsners DM-titel i 2018 med 8 af 9 var ikke en GM-norm, da Allan Stig Rasmussen dengang var eneste stormester i gruppen. Til sammenligning var der seks stormestre med denne gang.

IM Bjørn Møller Ochsner er nu snublende tæt på 2500 i rating og mangler kun en enkelt GM-norm for at blive Danmarks næste stormester.

Publiceret 19 October 2020 14:00