Flere end 5000 gange har børn, unge og ældre været i aktivitet hos Outdoor365 og Ry outdoor i sommermånederne. Pressefoto

Flere end 5000 gange har børn, unge og ældre været i aktivitet hos Outdoor365 og Ry outdoor i sommermånederne. Pressefoto

Ry Outdoor:

Mikroeventyr et hit

Da Danmark lukkede ned, fik danskerne øje på de mange muligheder i naturen

Over 5000 gange har børn, unge og ældre været i aktivitet hos Outdoor365 og Ry outdoor i sommermånederne. Da Outdoorfestivalen måtte aflyse, blev Outdoor365 udviklet med aktiviteter udenfor, der er blevet taget varmt imod.

"Vi frygtede det værste, da Danmark lukkede ned og da vi af to omgange blev tvunget til at aflyse Outdoorfestivalen, hvor vi havde gjort alt klar til at tage imod 15.000 gæster, var vi nødt til at gøre noget," siger direktør Isabel Morgenstern.

I stedet for at afvikle alt gik outdoorteamet i udvikling og ud af Covid-19 situationen opstod OutDoor365.

"For os er naturen et åndehul, og heldigvis har mange opdaget, hvor megen vild og vidunderlig natur vi har, og hvor mange muligheder der er for en aktiv ferie i Danmark."

Outdoor365 har på rekordtid udviklet en paraply over outdooraktiviteter.

De sidste tre måneder har der været over 40 tilbud med vandreture, sjov i kajak, teknik i kano, familieekspeditioner og MTB for nybegyndere i Søhøjlandet. Gæsterne er strømmet til fra hele Jylland og udviklingen fortsætter.

"Vi kalder det mikroeventyr med små hold, der er ude i store oplevelser," siger Isabel Morgenstern, der glæder sig over, at flere instruktører og kommuner i Danmark har henvendt sig for at blive en del af Outdoor365.

Udeliv for alle

Hos Ry outdoor mærkes den øgede interesse for at være i naturen også markant. I fire uger har Red Barnet Aarhus haft sommercamp i Ry. Det er frivillige, der investerer deres sommerferie i at være der for børn og unge, der ellers ikke får en ferie.

Direktør Bo Jørgensen fra Ry outdoor fortæller, at der også har været øget interesse fra virksomheder og netværksgrupper, der har brugt corona-restriktioner for at mødes indenfor til at komme ud under åben himmel.

"Vi har aldrig holdt så mange instruktører beskæftiget, og gennem sommeren har vi haft over 30 personer inde at freelance for os," siger en glad Bo Jørgensen.

Børn vil bruge naturen

400 gange har børn og forældre været på fortælleeventyr ved Møllesøen i Ry, hvor der er udviklet et eventyr i samarbejde med app-platformen, Natureventyr. I samarbejde med Skanderborg Kommune og Ry outdoor udviklede Outdoor365 på få uger sommeraktiviteter, der over fire uger var et gratis tilbud til skolebørn.

Publiceret 02 September 2020 17:00