tauav - stock.adobe.com

Oplev Anne Franks dagbog som koncert

Søndag 6. september kl. 16 afholdes koncerten "Anne Franks Dagbog" i Vitved Kirke.

Anne Franks Dagbog er en af de mest læste bøger i verden og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under 2. Verdenskrig. Forfatteren, Anne Frank er under jorden på flugt fra nazisterne.

I koncertens udvalgte tekstafsnit møder vi en både jublende og fortvivlet Anne. Tilsvarende har de musikstykker – koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig!

Klezmermusikken var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2. verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. I Johan Sebastians Bach’s kirkemusikalske værker til brug ved den protestantiske gudstjeneste er koralen helt central. En række af disse koraler spilles ved koncerten.

Nis Bank-Mikkelsen er en suveræn oplæser, Jens Schou er konservatorieuddannet soloklarinettist, dedikeret til klezmermusikken, Anders Singh Vesterdahl er en fantastisk harmonikaspiller med verdensmusik som sit speciale.

Da publikum ikke synger under koncerten, kan der lukkes 40 personer ind til koncerten. Der er gratis adgang til koncerten, som forventes at vare omkring én time.

Publiceret 31 August 2020 12:00