ANNONCE

Sådan får du den perfekte konfirmation uden at vælte budgettet

En konfirmation behøver ikke være hundedyr – det kan sagtens lade sig gøre både at få kjole, mad og drikke for rimelige penge. Især hvis du forventningsafstemmer med konfirmanden.

Listen over udgiftsposter til konfirmationen kan hurtigt blive lang som et ondt år: nyt tøj, lækker mad og konfirmationsgave for ikke at tale om drikkevarer, frisør og blomster.

Men en konfirmation behøver ikke være en forbrugsfest, der sprænger alle budgetter, fortæller eventkoordinator Lone Stendal, der udover mange års erfaring med professionel planlægning også driver bloggen Doodlemor. ”Det allervigtigste er, at man taler med konfirmanden om, hvad han eller hun drømmer om. Ofte drømmer de unge ikke så stort og dyrt, som vi tror, de gør. Og med en god forventningsafstemning undgår man at slå festen unødigt stort op og slipper for en masse bekymringer,” forklarer hun.

Der er nemlig mange måder at få sat fokus på det, der er vigtigt for konfirmanden: hvis man gerne vil have vildt lækker mad, kan det være, der skal være lidt færre gæster, eller at festen lige så godt kan holdes hjemme i haven som på en restaurant.

”Uanset hvad man vælger, så er den gode familiesnak om festen helt afgørende for, at det bliver en god dag. For hvis man hele tiden har en dialog – også hvis det undervejs viser sig, at noget ikke kan lade sig gøre – så er der ingen, der bliver skuffede,” siger Lone Stendal. Hun anbefaler, at man begynder med hvem-hvad-hvor. Hvem skal med til festen, hvad skal vi spise og drikke, og hvor skal vi holde det? Når de store linjer er på plads, kan man gå til selve detail-planlægningen: hvad gør vi tøjet, hvor køber vi drikkevarer, og hvem sørger for maden? Her kan det være en stor hjælp at lave et idé-board på Pinterest, så man får samlet alle sine tanker om tema, pynt, mad, tøj, drikkevarer, musik og underholdning ét sted.

”Med tydelige lister får man ikke stress. Man kan se, hvem der har ansvaret for hvad, og samtidig bliver det også synligt for resten af familien, hvorfor der er meget at tage sig af,” siger Lone Stendal.

 

Grillfest og tysklandstur

Når det gælder maden, behøver menuen ikke være tre retter a la carte. For de unge handler det langt mere om at have en sjov dag med familie og venner end om at sidde pænt ved et bord og høre på taler og sange. Og her kan en grillfest i haven være et rigtig godt – og billigere – alternativ til kro eller restaurant.

Ift. drikkevarer anbefaler Lone Stendal, at man spørger folk i sit netværk, som har holdt konfirmation, hvilke drikkevarer de købte, og hvad de fik brugt. Hvis man bor geografisk godt for det, kan en tur over grænsen være en rigtig hyggelig anledning til sammen at købe ind til dagen, men ellers er det vigtigste, at man kan returnere uåbnede drikkevarer, som man ikke får brugt; især hvis man har et begrænset budget. Derudover åbner det også for et helt andet udvalg til helt andre penge end på restauranter, når man selv kan putte drikkevarerne i indkøbsvognen.

”Når man selv køber ind, er der mange flere muligheder for at købe forskellige slags drikkevarer, ingredienser og pynt, som f.eks. kan sammensættes til farvestrålende og sjove velkomstdrinks for både børn og voksne,” siger hun.

 

Charme, selvtillid – og lækkert hår

Ens netværk kan også være rigtig godt at ty til, når det kommer til at få sat håret perfekt til den store dag. Masser af youtubere lægger guides på nettet til flotte frisurer, og hvis man som forældre ikke selv kan holde styr på lokkerne, kan det være, at konfirmanden kan invitere sin bedste veninde over til øvesessions.

”Det giver en meget mere personlig oplevelse i stedet for nyt, nyt, nyt hele tiden og skifter fokus fra det økonomiske til at få glæde af de mennesker, man kender og holder af til at hjælpe,” siger Lone Stendal.

Det gælder også tøjet, hvor der især er mulighed for gode budgetløsninger, når det kommer til konfirmationskjolerne. En mulighed er at besøge de mange messer, hvor brugt konfirmationstøj får nyt liv og bidrager til bæredygtigt fokus på genbrug. Derudover kan man få syet sin mors brudekjole om og på den måde stå med en unik kjole med en helt særlig baggrund. Eller man kan tage på en mor/datter-tur på vintageloppemarked, ligesom man i ekstra god tid kan købe nogle fine, almindelige sommerkjoler på nettet og lave sit eget modeshow derhjemme.

”Tiden er god til alle de her bæredygtige, bevidste trends, så det gælder bare om at slippe fantasien løs”, siger Lone Stendal.

 

Scandinavian Park Petersen KG
Scandinavian Park 13
24983 Handewitt

www.scandinavian-park.com
info@scandinavian-park.dk