Debat: Mareridts-trafik midt i Skanderborg

Allan JensenNørregade 248660 Skanderborg

Set i min optik er der 4 indfaldsveje til Skanderborg Midtby – Adelgade fra Slotsholmen, Banegårdsvej, Vestergade og Nørregade.

Fra Slotsholmen, når det sidste stykke med cykelbaner på samme måde fra Mindet til Adelgade/Vestergade er gennemført er det værste løst. Banegårdsvej trænger til en opgradering med markeret opmærkning af trafikdæmpning og cykelbaner. Nørregade er en helt anden ting – når man kommer i bil eller på motorcykel gennem svinget ved Mindet, og kører op mod Ladegårdsbakken, så får den hele pedalen med op mod 100 km/t.

Her burde der helt klart være trafikdæmpning på lige fod som i den ”nye” Adelgade, med tydelig rød markering om en smal vej og skiltehenvisning ved Mindet og Lagegårdsbakken om anbefalet kørsel til og ud af byen bør ske af Banegårdsvej.

Nørregade ind mod byen opleves dagligt som køkørsel med 6-8 biler omkring Mindet til venstre mod Adelgade – og kommer der så en bus går det helt galt med ridser og skrammer i det utilsigtede skarpe sving, der er ved Mindet. Alene højhastighed af knallerter på cykelområdet langs Mindet og videre af Nørregade opleves som et mareridt – og det er kun et spørgsmål om tid inden det går galt. Trafikdæmpning flere steder på cykelområdet fra Nørregade 20 til Nørregade 66 vil gøre en markant forskel.

Publiceret 08 August 2020 10:00