Fra genågningsdagen i IKEA i Skejby. Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix

Fra genågningsdagen i IKEA i Skejby. Foto: Christian Lykking/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Corona: Derfor skal østjyderne have stor ros

Tal viser, at østjyderne holder fast i Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand og vaske hænder.

Selvom hverdagen er ved at vende tilbage i genåbningen af Danmark, så er østjyderne fortsat gode til at efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som blandt andet handler om god håndhygiejne og at holde social afstand.

Det viser en analyse, som Sundhedsstyrelsen har lavet sammen med HOPE-projektet i Aarhus.

"Vi vil gerne rose østjyderne for at holde så godt fast i vores anbefalinger. Det er et tegn på, at østjyderne er ved at ændre deres vaner, så det er noget, man bare gør. Det er lige præcis det, der skal til for, at vi kan holde smitten nede og dermed i sidste ende fortsætte med at genåbne på en tryg måde," siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Når det kommer til god håndhygiejne, siger næsten 8 ud af 10 østjyder, at de i høj grad eller i nogen grad vasker hænder tit eller bruger håndsprit. Samtidig viser undersøgelsen også, at 60% af østjyderne vasker hænder mere end 10 gange om dagen.

Den anden vigtige anbefaling handler om, at man skal holde 1-2 meter afstand til hinanden. Her siger 58% af østjyderne, at de i høj grad eller i nogen grad holder afstand til hinanden.

Forklaring på østjydernes gode adfærd

"Vores foreløbige undersøgelser viser, at det centrale for en høj grad af smitteforebyggende adfærd er følelsen af at have tilstrækkelig og klar viden. Derfor er det vigtigt, at Sundhedsstyrelsen fokuserer på klart og simpelt at kommunikere om god hygiejne og at holde afstand," siger Michael Bang Petersen.

Publiceret 04 July 2020 17:44