Pressefoto: Jakob Worre/Smukfest

Pressefoto: Jakob Worre/Smukfest

Smukfest 2020 er aflyst: "Ufatteligt trist"

Gæster kan få overført armbånd med mere til næste år eller få pengene refunderet

"Den overskrift troede vi aldrig skulle skrives, og det er med stor sorg, at vi gør det."

Sådan starter Smukfest tirsdag en pressemeddelelse, hvor festivalen oplyser, at det er afgjort at årets festival ikke bliver til noget.

Det sker, efter statsminister Mette Frederiksen (S) mandag slog fast, at store arrangementer ikke kan afholdes til og med august. Smukfest 2020 var planlagt til afholdelse i starten af august.

Bestyrelsen i Skanderborg Festivalklub har drøftet, om det på nogen måde ville være forsvarligt at flytte festivalen til senere på året. Det vurderes dog urealistisk.

"Det er ufatteligt trist, at det bliver sådan, ikke bare for arrangementet i sig selv, men også for de mange klubber og organisationer, der baserer en del af deres økonomi på at arbejde for Smukfest. Aflysningen rammer også vores gode samarbejdspartnere fra erhvervslivet og alle de musikere, lyd- og lysfolk, der i forvejen er hårdt pressede af hele Covid-situationen. Endelig vil det selvfølgelig også kunne mærkes i Skanderborg, der må undvære områdets største fest- og kulturevent i år," siger formand Poul Martin Bonde.

Det var forventet, at ottedages-festivalen ville tiltrække 55.000 gæster om dagen, og praktisk talt alle billetter var blevet solgt.

Festivalen oplyser, at alle armbånd og/eller tilkøbte telte med mere kan overføres til Smukfest 2021. Og opfordringen til Smukfest-gæsterne lyder, at vælge dette alternativ frem for en refundering af pengene.

"På vegne af hele vores organisation vil jeg gerne sige stor tak for den opbakning, vi har mødt siden udmeldingen i går. En særlig tak til vores trofaste gæster, der på forhånd havde købt billetterne til årets festival – og til vores mere end 15.000 medhjælpere, der hvert år er hele udgangspunktet for, at Smukfest kan blive til virkelighed. Kærlighed opbygget igennem mange år er meget mærkbar lige nu, og det betyder utroligt meget for os her i Skanderborg", siger Poul Martin Bonde.

Smukfest forventes at vende stærkt tilbage i 2021 i dagene 1.-8. august.

dp

Publiceret 07 April 2020 16:05