.

. Modelfoto: Adobe Stock

Fem tiltalt: Ville købe 83 våben med tilhørende ammunition på Dark Web

To udenlandske mænd er tiltalt for at have forsøgt at købe 83 våben. To yderligere mænd og en kvinde er tiltalt for at skulle hente våbnene i Danmark og fragte dem videre til Sverige.

Fem er blevet tiltalt for at have forsøgt at handle at købe 83 våben, her skulle tre af de tiltalte fragte våbnene fra Danmark til Sverige.

Så langt nåede våbnene ikke, da de fem sidste år blev anholdt i to koordinerede indsatser mellem Særlig Efterforskning Vest, svensk politi og Homeland Security Investigations i USA.

Manden og kvinden blev anholdt under en politiaktion på en rasteplads ved Ejer Bavnehøj i november sidste år.

"Det er mig bekendt en af de største sager om våbenkøb på nettet i Danmark, og der er efter vores opfattelse tale om et meget organiseret, internationalt netværk af kriminelle, som har forsøgt at skaffe mange og farlige våben til kriminelle miljøer. De har opereret via Dark Web, via krypterede kommunikationstjenester og under et falsk alias." forklarer anklager i Særlig Efterforskning Vest, Signe Gråkjær.

Anklagemyndigheden har tiltalt alle fem for overtrædelse af straffelovens paragraf 192a ved at have forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ammunition under særligt skærpende omstændigheder.

Strafferammen for overtrædelse af § 192a er otte års fængsel. For de to bagmænd er der påstand om, at retten skal anvende § 88, der kan forhøje strafferammen med fængsel indtil 12 år.

Det forventes, at der falder dom den 15. december 2020. Sagen starter den 6. november 2020 ved Retten i Horsens, og der er afsat 12 retsdage.

Retten i Horsens har i dag bestemt, at de fem tiltalte skal være varetægtsfængslet frem til dom.

am

Publiceret 27 March 2020 13:04