Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nye covid-19-tiltag:

Sådan påvirkes begravelser, dåb og vielser

Regeringens nye tiltag påvirker i den grad også kirkerne

Tirsdag aften præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) nye tiltag, der har til formål at begrænse udbredelsen af coronasmitten. Et af de nye tiltag er, at det ikke er tilladt at være flere end ti personer samlet på en gang. Det har selvfølgelig gjort en del ting besværlige og har nok også medført en del spørgsmål hos folk. Nogle har nok undret sig over, hvordan det vil påvirke landets kirker i forhold til dåb, vielser og begravelser.

Det er allerede kommet frem, at konfirmationer udskydes til tidligst efter pinsen.

Kirkelige handlinger som dåb og vielser kan gennemføres i folkekirken, men de skal overholde kravet om, at højst 10 personer inklusive præst og kirkebetjening må deltage, fremgår det af Aarhus Stifts hjemmeside.

"Nøddåb og nødvielser kan fortsat foretages i private hjem. Følg sundhedsmyndigheders generelle anbefalinger i forbindelse med besøg i private hjem," står der på Aarhus Stifts hjemmeside.

Begravelser og bisættelser behøver derimod ikke overholde en fast deltagergrænse på i alt 10 personer, men der må maksimalt tillades adgang for en person pr. fire kvadratmeter gulvareal i kirkens skib.

"Det betyder, at der maksimalt må være adgang for 50 personer, hvis kirkens skib har et areal på 200 kvadratmeter. Der skal samtidig tages højde for kirkens indretning, således at der kan holdes afstand, og at krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes," står der på Aarhus Stifts hjemmeside.

jwh

Publiceret 18 March 2020 20:18