Arkivfoto:

Arkivfoto: Sebastian Buur Gunvald/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Vigtig corona-opfordring til alle fodboldglade danskere

DBU har tirsdag udsendt en appel til fodboldglade danskere om at blive væk fra de lokale fodboldbaner, så smitte kan undgåes

I en tid hvor alle danskeres hverdag ser anderledes ud end den plejer som følge af det store udbrud af covid-19, oplever mange fodboldklubber, at folk forsamles for at spille selvorganiseret fodbold på klubbernes baner.

Det skriver DBU i en pressemeddelelse, hvor unionen kommer med en vigtig appel til de foddboldglade danskere.

"Under normale omstændigheder ville vi være de første til at bifalde, at danskerne spiller så meget fodbold sammen som overhovedet muligt, men i denne situation er det helt anderledes. På baggrund af statsministerens seneste påbud og opfordringer på pressemødet tirsdag aften, vil vi på det kraftigste opfordre alle til at blive væk fra fodboldbanerne i denne tid og også, at forældre tager ansvar for, at deres børn gør det samme," siger Lars Albæk, formand for DBU Bredde, i pressemeddelelsen.

Tidligere har DIF været ude med en opfordring til, at al udendørs træning sker alene eller med ens nærmeste og med stor afstand til hinanden. Derfor er landets fodboldklubber ikke længere tilbyde de normale træninger.

Situationen med coronavirus har også ramt de profesionelle fodboldklubber på ubestemt tid. Onsdag oplyser Divisionsforeningen således i en pressemeddelelse, at Superligaen, 1. division og 2. division er blevet suspenderet på ubestemt tid.

jwh

Publiceret 18 March 2020 16:46