Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Regionen stormet af hjælpsomme borgere: 1.717 har tilbudt corona-assistance på under 12 timer

Fredag henvendte Region Midtjylland sig til borgerne via facebook og søgte efter assistance i forbindelse med corona-situationen, og siden er det væltet ind med ansøgninger fra personer, som vil hjælpe myndighederne.

I alt 1.717 ansøgninger er allerede kommet ind lørdag formiddag, skriver Randers Amtsavis, og det overvælder regionsdirektør i Region Midtjylland, Pernille Blach Hansen:

"Det er så vildt. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at vi mindre end 12 timer efter, at vi havde bedt om hjælp, havde få så mange henvendelser. Det her beviser, at danskerne kan andet end at hamstre toiletpapir. Det er virkelig at vise samfundssind, det her, og jeg er stolt af den støtte og opbakning, der kommer fra folk," siger Pernille Blach Hansen.

Det er medicin- eller sygeplejerskestuderende, pensionerede sygeplejersker, læger, andet sundhedspersonale og pædagoger, som regionen har fået henvendelser fra.

Det fordeler sig på 129 læger, 151 sygeplejersker, 124 social- og sundhedsassistenter, 331 pædagoger, 313 sygeplejeskestuderende, 42 medicinstuderende og så er der 627 i kategorien anden sundhedsfaglig gruppe, som for eksempel ergo- eller fysioterapeuter med flere, skriver Randers Amtsavis.

jn

Publiceret 14 March 2020 12:22