Foto: Øxenholt Foto.

Nu er 16 blevet testet positiv for coronavirus på Aarhus Universitetshospital

Henover weekenden er 15 personer blevet testet positiv for coronavirus på Aarhus Universitetshospital, og det bringer det samlede tal i Region Midtjylland op på 16

I weekenden åbnede Aarhus Universitetshospital i Skejby op for, at praktiserende læger og vagtlægen kunne henvise patienter til en ny drive in-test ved hospitalet. Ifølge DR P4, der har snakket med overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospital, har den nye test henover weekenden afsløret 15 nye tilfælde af personer med den nye coronavirus, COVID-19.

Det får dermed det samlede antal smittede i Region Midtjylland op på 16.

På landsplan er 59 personer smittet med coronavirus, og 770 er i karantæne ifølge den seneste status på Styrelsen for patientsikkerheds hjemmeside mandag klokken 10.30.

Bliv testet i bilen

Den nye drive in-test på hospitalet i Skejby er oprettet for at imødekomme behovet for at teste flere personer for den nye coronavirus (COVID-19). Man skal dog først kontakte sin praktiserende læge for at blive visiteret til en drive-in test.

I den nye drive in kan man blive testet uden at forlade sin bil. Når personen er testet, skal vedkommende køre hjem igen og opholde sig uden fysisk kontakt til andre, indtil testresultatet er klar. Uanset om resultatet er positivt eller negativt, vil man blive ringet op af Infektionssygdomme, som vil fortælle, hvordan man nu skal forholde sig.

jwh

FAKTA FRA SUNDHEDSSTYRELSEN

Hvor alvorlig er COVID-19?

  • På nuværende tidspunkt, beskriver WHO, at COVID-19 i 80 % af tilfældene giver milde symptomer, som ikke kræver indlæggelse på sygehus, mens 15 % bliver så syge, at de må indlægges på sygehus.
  • Yderligere 5 % bliver så alvorligt syge, at indlæggelse på intensiv afdeling bliver nødvendigt.
  • Alvorlig sygdom ses primært hos ældre og svækkede.

Sådan forebygges smitte fra coronavirus:

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Publiceret 09 March 2020 11:20