AUH har i weekenden etableret drive in test af coronavirus for at kunne teste et stigende antal mulige smittede.

AUH har i weekenden etableret drive in test af coronavirus for at kunne teste et stigende antal mulige smittede. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Ansat på Jyllands-Posten har fået coronavirus

Medarbejder er blevet smittet med coronavirus på skiferie i Østrig

Af
Jeppe Rafn

En medarbejder på Jyllands-Posten er blevet smittet med coronavirus.

Det er sket på en skiferie i St. Anton i Tyrol i Østrig, der søndag kom på myndighedernes liste over risikoområder i forhold til spredning af coronavirus.

Medarbejderen har været afsted fra tirsdag til lørdag i den forgange uge. Altså før Tyrol blev erklæret risikområde, fortæller Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe.

"Han blev sløj i løbet af søndagen med symptomer på corona og blev podet søndag aften," siger Jacob Nybroe.

Testen viste sig at være positiv, og medarbejderen er nu isoleret i sit hus i Galten-området og familien sat i karantæne.

"Han har ikke været på sin arbejdsplads siden hjemkomsten, og vi behandler situationen efter myndighedernes anvisninger," fortæller Jacob Nybroe.

Jyllands-Posten skulle i øvrigt have fejret sit nye domicil på havnen i Aarhus med reception og fest på fredag. Begge dele er tidligere blevet aflyst af hensyn til ikke at risikere spredning af coronavirus.

Overlæge Lars Østergaard på Aarhus Universitetshospital har oplyst, at 15 personer i weekenden blev testet positiv for coronavirus i hospitalets nye drive in testfacilitet, hvor man efter henvisning fra sin læge eller vagtlægen kan blive testet, mens man sidder i sin bil.

Mandag formiddag var status i Danmark, at 59 danskere er smittet med coronavirus, og 770 personer sat i karantæne.

Publiceret 09 March 2020 17:55