Foto: Østjyllands Politi

Kan du genkende møntsamling og smykker?

Tyvekoster stamme formentlig fra indbrud i Østjylland eller Midtjylland

Østjyllands Politi efterlyser ejerne til nogle smykker og en særlig møntsamling, som blev fundet i forbindelse med anholdelsen af to formodede indbrudstyve.

Møntsamlingen indeholder blandt andet møntserierne 'Danmark under besættelsen', 'Danmarks regenter' og '200 år H.C. Andersen'. Derudover lå der også nogle amerikanske Liberty half og 1 dollar.

Smykkerne er blandt andet en fingerring med inskriptionen 'Arno 18-8-1970' og et halskædevedhæng i form af et hjerte med inskriptionen 'Tina'.

Foto: Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

De to indbrudstyve blev standset natten til 26. februar i Højbjerg.

I bilen lå flere tyvekoster, og da begge er kendte for indbrudskriminalitet, blev de fremstillet og varetægtsfængslet i grundlovsforhør dagen efter. De er begge sigtet for et indbrud i Beder kort før, de blev standset. Den ene er derudover sigtet for et indbrud i Hørning begået nogle få dage før. Udover kosterne i bilen fandt politiet også flere formodede koster hjemme hos en af de anholdte.

Østjyllands Politi forsøger nu at finde frem til ejerne af kosterne. Både så politiet kan finde hjem til ejerne, og så politiet kan bruge oplysningerne i den videre efterforskning af sagen.

Det er usikkert, hvor i landet kosterne er stjålet, men formentligt er de taget et sted i Østjylland eller Midtjylland.

Kan du genkende mønterne eller smykkerne, bedes du kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

jr

Publiceret 06 March 2020 15:59