Pressefoto

Coronavirus: Aarhus Lufthavn kommer bekymrede rejsende i møde

Passagererne i Aarhus Airport kan nu medtage op til to liter desinficerende håndsprit i håndbagagen

Hvis du har skruet op for håndspritten på grund af Coronavirusen, skal du ikke bekymre dig om at pakke den ned i kufferten, hvis du skal rejse fra Aarhus Airport. Lufthavnen har i dag indhentet den nødvendige tilladelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til at øge væskemængden i passagerernes håndbagage, når det kommer til håndsprit.

"Med udgangspunkt i COVID-19 er der naturligt nok et stort fokus på håndhygiejnen blandt rejsende, og vi vil gerne give vores gæster den tryghed med på rejsen at kunne have håndspritten lige ved hånden uden at skulle bekymre sig om størrelsen på flasken. Derfor kan hver passager nu medbringe op til to liter desinficerende væske," siger lufthavnens administrerende direktør Peer H. Kristensen i en pressemeddelelse.

"Jeg tror, det ender med, at det bliver standard, så det ikke kun er her, men i alle danske lufthavne," siger direktøren videre til TV2 Østjylland.

Håndspritten skal dog stadig tages ud af håndbagagen og screenes separat. Dermed følger håndspritten den samme procedure, som der er ved medicin og babymad. Håndspritflasker, der holder sig under de 100 ml, skal fortsat puttes i den normale lille pose til væsker.

Det er dog fornuftigt at tjekke alkoholprocenten i sin håndsprit, da alcogel eller spray med over 80 procent alkohol ikke er tilladt om bord på fly i mængder over 100 ml, hverken i håndbagagen eller i indskrevet bagage.

jr

Publiceret 04 March 2020 19:24