Anne-Dorthe Melballe ejer sammen med sin mand Morten Rigtig Kaffe, der nu ekspanderer i Skandinavien og arbejder på at åbne et nyt showroom i København. Arkivfoto

Anne-Dorthe Melballe ejer sammen med sin mand Morten Rigtig Kaffe, der nu ekspanderer i Skandinavien og arbejder på at åbne et nyt showroom i København. Arkivfoto

Vi drikker kaffe som aldrig før:

Rigtig Kaffe går målrettet efter Skandinavien

Rigtig Kaffe er i vækst - Målet er i første omgang Sverige

Skanderborg I Danmark drikkes der kaffe som aldrig før. Faktisk så meget, at vi ligger top-5 i verden og det har den Skanderborg baserede virksomhed Rigtig Kaffe nydt godt af. Rigtig Kaffe er i dag førende på salg af espressomaskiner, kaffebønner og tilbehør til de danske hjem, og med nye investorer ombord skal resten af Skandinavien nu indtages.

Rigtig Kaffe blev startet i 2009 og er i dag til stede med web-shops i Danmark og Sverige. Ejerne AnneDorthe og Morten Melballe, begge med en fortid i Salling Group, har nu fået erfarne kræfter med i form af de to Family Offices Stampe+Stampe og Elwis Invest.

Bag investorerne står Simon Stampe, tidligere ejer af Bloomingville og investor i flere virksomheder samt Søren Lottrup, der med sin familie har investeret i en lang række virksomheder som LanguageWire, Shark Gaming, mfl. De nye investorer skal være med til at internationalisere virksomheden og udbrede produkterne til resten af Norden.

Hos Rigtig Kaffe glæder man sig over de nye muligheder.

"Vores mål har altid været at give vores kunder den autentiske kaffeoplevelse derhjemme. Jeg er stolt over, at vi igennem de sidste år har leveret kaffekoncepter til mere end 100.000 danske kunder, men vi er kun lige begyndt, og der er mange flere muligheder i det danske og Skandinaviske marked. Det kan vi ikke klare alene, og derfor er det fantastisk at få nogle erfarne folk med på den næste del af rejsen," forklarer Anne-Dorthe Melballe, adm. direktør i Rigtig Kaffe.

Vil være det førende kaffekoncept i Skandinavien Rigtig Kaffe sælger i dag næsten hver 4. fuldautomatiske espressomaskine i Danmark og tilbyder samtidig det bredeste udvalg i espressokaffe, plejemidler og tilbehør. Det har vist sig at være et godt koncept, som nu skal bredes ud til nye lande.

"Det er jo ikke fordi, at kaffemarkedet ikke er præget af konkurrence, men Rigtig Kaffe har bygget en fantastisk platform, med et unikt sortiment af kaffeløsninger, som kun få kan matche. Det er jeg sikker på vil fungere i andre lande. I første omgang handler det om, at endnu flere danskere får kendskab til vores kvalitetsprodukter, og så skal vi for alvor i gang med internationaliseringen. Først og fremmest skal vi videreudvikle det svenske marked, og i 2020 forventer vi også at lancere i Norge," udtaler Simon Stampe, ny bestyrelsesformand i selskabet.

80-85 procent af salget sker i dag via Rigtig Kaffes egen website. Rigtig Kaffe havde i 2018 et resultat før skat på 6,3 mio. kr., og 2019 forventes at blive endnu bedre.

cns

Publiceret 12 December 2019 18:00