Ifølge Socialudvalgsformand Anders Laugesen (V) er der ikke markant flere hjemløse i Skanderborg Kommune i dag end for to år siden. Det store spring skyldes primært en ændring i måden de er registreret på.

Ifølge Socialudvalgsformand Anders Laugesen (V) er der ikke markant flere hjemløse i Skanderborg Kommune i dag end for to år siden. Det store spring skyldes primært en ændring i måden de er registreret på.

Markant flere hjemløse i Skanderborg

Stigningen handler dog om en ændret registreringsform i kommunen

Af
Claus Sonne

Hjemløse I 2017 var der 15 hjemløse i Skanderborg Kommune. I dag er tallet oppe på 40.

Det lyder som en voldsom stigning, men Anders Rosenstand Laugesen (V), formand for Socialudvalget, tager, som resten af udvalget, stigningen med ro.

I forhold til de hjemløse her-og-nu, så er vi i udvalget helt trygge ved det arbejde, som Det Opsøgende Team laver

Anders Rosenstand Laugesen (V)

"Det er forvaltningens indstilling, at der ikke er tale om en reel stigning, men om at vi nu har det rigtige tal," siger Laugesen og uddyber:

"Da tallet for 2017 blev lavet, blev Det Opsøgende Team, som Skanderborg Kommune råder ovre, ikke taget med på råd. Og det er dem, der har fingeren på pulsen. I 2019 har de derfor bidraget til oversigten over hjemløse, der hører til i vores kommune, så nu kender vi det reelle tal."

Politikere i praktik

Anders Rosenstand Laugesen har, sammen med flere politiker-kollegaer, været i praktik hos Det Opsøgende Team, hvilket var en god oplevelse.

"Teamet har virkelig fingeren på pulsen, når det gælder de udsatte i kommunen," lyder rosen fra Laugesen.

Hvad tænker du om, at der er 40 hjemløse i Skanderborg Kommune?

"Det handler om at få tallet ned, selvfølgelig. Men jeg noterer mig, at i forhold til indbyggertallet så ligger vi i Skanderborg Kommune på halvdelen af gennemsnittet for alle kommuner i Region Midtjylland," siger Anders Rosenstand Laugesen og tilføjer, at Socialudvalget i første omgang tager tallene til efterretning.

"Vi kommer, i en kommende arbejdsgruppe, til at kigge på blandt andet de hjemløse for at se, om der er noget, vi kan gøre bedre. Det kunne for eksempel være at nedsætte et udsatteråd. I forhold til de hjemløse her-og-nu, så er vi i udvalget helt trygge ved det arbejde, som Det Opsøgende Team laver. De har, som sagt, fingeren på pulsen," lyder det.

Publiceret 06 December 2019 10:00