Kirsten Clausen er gadesygeplejerske og Torben Christiansen socialfaglig medarbejder i Det Opsøgende Team, der holder øje med de hjemløse.

Kirsten Clausen er gadesygeplejerske og Torben Christiansen socialfaglig medarbejder i Det Opsøgende Team, der holder øje med de hjemløse.

Det Opsøgende Team har styr på de hjemløse

Det Opsøgende Team tager om 'vores' hjemløse

Af
Claus Sonne

Hjemløse "Der er ikke kommet flere hjemløse i Skanderborg Kommune de seneste to år."

Sådan siger Kirsten Clausen, gadesygeplejerske i Det Opsøgende Team, der også består af Torben Christiansen, socialfaglig medarbejder, samt afdelingsleder Annemarie Hansen.

Den seneste officielle optælling viser ellers en stigning i antallet af hjemløse i kommunen fra 15 i 2017 til 40 i 2019. Forklaringen på stigninger er, at man i 2017 ikke tog Det Opsøgende Team i ed.

"Det er bl.a. os, der har kontakten til de hjemløse, så det giver god mening, at vi nu har hovedansvaret for optællingen sammen med andre relevante samarbejdspartner - og for de hjemløse," siger Kirsten Clausen.

Af de 40 hjemløse på Det Opsøgende Teams liste er det langt fra dem alle, der opholder sig i Skanderborg Kommune.

"En del af 'vores' hjemløse opholder sig uden for kommunen, ofte i Aarhus hvor man har væresteder, de kan benytte. Omvendt er der også hjemløse fra andre kommuner, der opholder sig midlertidigt i vores kommune," forklarer Torben Christiansen.

Tæt samarbejde

Det Opsøgende Team arbejder tæt sammen med bl.a. politi og boligforeninger.

"Vi prøver at lave et forebyggende arbejde, så vi kan undgå, at en person bliver hjemløs. Som borger må man også kontakte os, hvis man er bekymret for en person. Vi er i stand til at rykke hurtigt ud," lyder det.

Og nej, man behøver ikke bo på gaden eller i en skov for at være hjemløs.

"Vi har også de såkaldte sofasovere, der opholder sig hos venner eller familie, hvis de ikke har deres eget sted at bo. Og de tæller også med i de 40 hjemløse, vi i øjeblikket har registeret," siger Kirsten Clausen.

Det Opsøgende Team træffes således: Kirsten 30529981 eller Torben 23826134

Publiceret 06 December 2019 12:00