Mette og Katrine Vernegaard sælger deres hudplejeprodukter via webshoppen og fra privaten i Skanderborg. Foto: Anette Bonde.

Mette og Katrine Vernegaard sælger deres hudplejeprodukter via webshoppen og fra privaten i Skanderborg. Foto: Anette Bonde.

Mor og datter på erhvervs-eventyr med hudpleje fra Sydkorea

Mor og datter, Mette og Katrine Vernegaard, fra Skanderborg, befinder sig midt i et forrygende erhvervseventyr

Af
Anette Bonde

erhverv Mette og Katrine Vernegaard, mor og datter, stiftede sidste sommer firmaet Derma Space med salg af sydkoreanske hudplejeprodukter.

Sydkorea er ifølge Katrine 10-12 år foran resten af verden, når det gælder innovation af hudpleje.

"De har en anden tilgang til det. Sydkoreanske kvinder går utrolig meget op i hud og udseende, og der er derfor en kæmpe efterspørgsel efter gode produkter."

Da Katrine for et par år siden selv havde brug for et effektivt middel mod acne søgte hun vidt og bredt og landede på de sydkoreanske produkter. Hun opdagede, at de stort ikke fandtes i Danmark, og det var afsættet for hende og Mette til at få ideen og modet til at starte egen virksomhed.

Går fuldtids efter 3g

De regner datoen for firmaets start fra den dag, hjemmesiden gik i luften, 15. august 2018. Siden er det kun gået opad, og de ved, at der er mange muligheder og opgaver der venter.

"Vi har mange ting i spil, og mange planer, håb og drømme. Kun tiden vil vise, hvordan vi får dem ført ud i virkeligheden," siger Katrine.

Efter bare knap halvandet år er omsætningen ved at have nået højder, der betyder, at Katrine til sommer, når hun er færdig med 3g, vil gå fuldtids ind i virksomheden.

"Der er basis øg økonomi til det allerede, og jeg er overbevist om, at jeg lærer mere ved at være chef i eget firma end ved at sidde med hovedet i bøgerne i fem år," smiler hun.

Mette sagde sit fuldtidsjob op sidste sommer, og skiftede kort efter til et halvtidsjob for at få tid til Derma Space.

Generet af acne

Det hele startede med Katrines hudgener. Som teenager blev hun voldsomt generet af acne, og selv om hun prøvede diverse hudplejeprodukter, gik til kosmetolog, søgte lægehjælp etc., så hjalp det ikke, tværtimod.

Da hun kom på efterskole vågnede hendes kampgejst, og hun besluttede at finde en løsning. Hun pløjede sig igennem adskillige undersøgelser og rapporter og begyndte at finde pile, der pegede hen imod Sydkorea.

"Jeg kan godt lide Sydkoreas tilgang til hudpleje. De bygger en sund hud op, så den kan helbrede sig selv. Tidligere havde jeg brugt piller for at udtørre huden, men det gør den bare mere sensitiv og udsat. Udtørring skaber flere urenheder."

Nu bestilte hun produkter hjem fra Sydkorea, ventede en rum tid, og måtte så både betale fragt og told, da hudplejemidlerne ankom. Heldigvis var der tydelige forbedringer allerede efter et par måneder, og efter et halvt år var hun stort set acnefri.

"Det var en kæmpe sejrsfølelse, da jeg begyndte at få komplimenter for min hud, der ellers havde været så stort et problem for mig."

Produkterne er til såvel all round hudpleje til al slags hud og til særlige problematikker. De er for en stor del baseret på urter, fugt og snegleslim, og de er tilsat minimal parfume og alkohol.

Hudplejeprodukterne kan købes i Derma Spaces webshop og på Mettes og Katrines adresse på Rådyrvej i skanderborg. Hvis man har lyst til at kigge nærmere på produkterne, kan man invitere Mette og Katrine til en uforpligtende selvforkælelsesaften.

Publiceret 29 November 2019 19:00