Omkring 35 var mødt op til den stiftende generalforsamling i Musikværket Ry, der skal være med til at sætte gang i musiklivet på egnen. Privatfoto

Omkring 35 var mødt op til den stiftende generalforsamling i Musikværket Ry, der skal være med til at sætte gang i musiklivet på egnen. Privatfoto

Musikværket vil skabe endnu mere musik i Ry

35 deltog i stiftende generalforsamling for ny musikforening i Ry

ry På en velbesøgt generalforsamling mandag 18. november på Mølleskolen i Ry blev foreningen Musikværket Ry stiftet.

Musikværket Ry vil være med til at skabe endnu mere musik i Ry og omegn - dels vil foreningen selv arrangere musikbegivenheder, dels skal den være med til at stimulere og udvikle det musikliv, der allerede findes.

Tanken er derfor, at foreningen vil samarbejde med skoler, musikskoler, kommunen, højskolen, foreninger, ungdomsskolen, kirker, firmaer og butikker og mange andre aktører i kulturlivet.

Musikværket Ry vil også skabe bedre rammer for musiklivet ved at arbejde for at etablere øvelokaler og et spillested, kom det frem på mødet.

På tværs af aldersgrænser

Og der er flere ting i vente: Musikværket Ry skal bringe generationerne sammen ved at knytte bånd og arrangere fælles events med unge nystartede musikspirer og ældre erfarne musikere. For eksempel med jams på tværs af aldersgrænser.

Omkring 35 deltog i den stiftende generalforsamling, hvor der blev valgt en bestyrelse på fem medlemmer og to suppleanter.

De fem i bestyrelsen blev Birgitte Højland, Søren Johansen, Peter Hald, Jacob Højland og Anton Vind, og som suppleanter blev Hanne Hald og Victor Lundsgaard valgt. Den nye bestyrelse konstituerer sig senere.

Tre udvalg nedsat

Foreløbig har foreningen planlagt nedsættelse af tre arbejdsudvalg:

  • Et arrangements-udvalg, der blandt andet kan organisere jamsessions, koncerter, nytårskur m.m.
  • Et udvalg til fundraising, der skal skaffe midler til projekter.
  • Et kommunikationsudvalg, der skal skabe synlighed om aktiviteter og koncerter og sørge for dialog og kommunikation mellem de forskellige samarbejdsparter.

Foreningen har allerede etableret en Facebook-side med titlen 'Musikværket Ry', og senere kommer der en hjemmeside til.

jesl

Publiceret 28 November 2019 17:00