Flot ser det ud, når artister som Robbie William indtog de gamle Bøgescener. Men fakta er, at scenerne ofte ikke var gearet til at, at artister kunne medbringe hele deres arsenal af grej og effekter. De skal de nye scener sikre. Arkivfoto: Per Bille

Flot ser det ud, når artister som Robbie William indtog de gamle Bøgescener. Men fakta er, at scenerne ofte ikke var gearet til at, at artister kunne medbringe hele deres arsenal af grej og effekter. De skal de nye scener sikre. Arkivfoto: Per Bille

De nye Bøgescener:

Plads til Helmigs storskærm og det helt store show

Fremover kan Bøgescenerne bære 60 tons mod hidtil 13

Af
Claus Sonne

Mere plads. Bedre lyd. Mere fest.

Tre ting, der bliver konsekvensen af, at Bøgescenerne i Dyrehaven flyttes 45 meter tilbage.

For ud over at sceneflytningen skaber markant mere plads foran de ikoniske scener, så betyder flytningen også, at de to scener bliver opgraderet.

"De gamle scener havde en bæreevne på 13 tons. De nye kommer op på 60 tons. Det betyder, at det bliver muligt for kunstnerne at få alt deres udstyr med på Bøgescenerne. Fx havde Thomas Helmig, sidst han spillede hos os, en storskærm på 20 tons med, og så kunne han ikke spille på Bøgescenerne, men måtte på Stjernescenen i stedet," forklarer Søren Kottal Eskildsen, ordførende direktør i Skanderborg Festivalklub.

Den ekstra plads gør det muligt for os at sikre tidssvarende produktioner i de kommende 15-20 år, fordi kunsterne kan spille med fuldt set-up

De gamle scener var 9 m høje, 13 m brede og 14 m dybe. De nye bliver 12,5 m høje, 18,5 m brede og 16 m dybe.

"Den ekstra plads gør det muligt for os at sikre tidssvarende produktioner i de kommende 15-20 år, fordi kunsterne kan spille med fuldt set-up," siger Søren Kottal Eskildsen og konstaterer, at der er kunstnere, der har sagt nej til at spille på Smukfest på grund af pladsforholdene.

"Andre kunstnere spiller med et mindre set-up, end de gør andre steder, men prisen her er den samme."'

Bedre lyd

De nye scener bliver udstyret med nye og bedre højttalere. Også de såkaldte delay-højttalere, der står ude blandt publikum, opgraderes. Det sammen gælder de ophængte storskærme.

"Vi glæder os helt vildt til at vise publikum de nye forhold onsdag i uge 32," lyder det fra Søren Kottal Eskildsen.

Bliver I færdige til tiden?

"Det skal vi."

Firmaet Gybo fra Aarhus står for metalarbejdet på scenen, mens Ocean Presenning klarer scenernes 'teltdug. Selve fundamentet laves at entreprenørfirmaet Arkil.

Fakta

Bøgescenerne i tal

De gamle scener var 9 m høje, 13 m brede og 14 m dybe.

De nye scener bliver 12,5 m høje, 18,5 m brede og 16 m dybe

Publiceret 26 November 2019 19:00