Byrådet skal onsdag i denne uge forholde sig til hele to forslag, der begge vil stoppe opsigelsen af en kommunal pårørendevejleder. Arkivfoto

Byrådet skal onsdag i denne uge forholde sig til hele to forslag, der begge vil stoppe opsigelsen af en kommunal pårørendevejleder. Arkivfoto

Både de røde og de blå vil redde truet pårørendevejleder

Byrådet skal onsdag behandle to forskellige forslag, der begge vil forhindre udskældt fyring

Af
Claus Sonne

Det har udløst et ramaskrig, at en kommunal pårørendevejleder skal spares væk som led i de besparelser, som et enigt byrådet har vedtaget. Og det har politikerne nu reageret på.

På onsdagens byrådsmøde vil der således være hele to forslag, der begge handler om at bevare den pårørendevejleder, der ellers er stillet en opsigelse i sigte.

Anders Rosenstand Laugesen (V) har således på vegne af Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre fremsat et forslag med følgende ordlyd:

"Administrationens foreslåede besparelse på indsatsen pårørendevejleder afvises politisk og rulles tilbage i den forstand, at Byrådet vælger ikke at nedlægge funktionen fra årsskiftet. Byrådsgrupperne for Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre foreslår, at videreførelsen af funktionen pårørendevejleder finansieres af kassen."

SF har en anden løsning

Forslaget fra de tre partier er imidlertid ikke det eneste forsøg på at redde den omtalte pårørendevejleder.

SF's Claus Leick er også klar med et forslag, der har fuldstændig samme formål. Men der er en afgørende forskel på de to forslag.

I SF mener vi, at det er meget usundt at begynde at tage penge fra kassebeholdningen allerede inden 2020, hvor vi jo skal spare, er gået i gang

"I SF mener vi, at det er meget usundt at begynde at tage penge fra kassebeholdningen allerede inden 2020, hvor vi jo skal spare, er gået i gang," siger Claus Leick og forsætter:

"Der er jo flere andre områder, hvor man så kan argumentere for, at vi bare kan bruge penge fra kassebeholdningen og dermed bruge penge, vi har aftalt ikke skal bruges."

Brug eksisterende midler

I stedet peger SF på muligheden for at finde penge inden for de eksisterende midler.

"Der kan eksempelvis findes penge i den nu tidligere Værdighedspulje eller i andre midler inden for Socialudvalgets område. Det skulle være muligt," siger Claus Leick og glæder sig over, at der også i den blå blok er fokus på at finde penge, så opsigelsen af den pågældende medarbejde ikke bliver nødvendig.

"Jeg tror bestemt på en positiv løsning," lyder det fra Claus Leick.

Onsdagens byrådsmøde begynder kl. 17 og holdes som sædvanlig på Fælleden.

Publiceret 26 November 2019 13:30