Lars Skaarup og Skanderborg kunne mandag aften juble over endnu en sejr. Foto: Per Bille

Lars Skaarup og Skanderborg kunne mandag aften juble over endnu en sejr. Foto: Per Bille

3. sejr i træk sejr til Skanderborgs ligaherrer

Ribe-Esbjerg blev slået efter en mere end godkendt indsats

Primo Tours Ligaen Skanderborg - Ribe-Esbjerg HH 30-27 (16-14) Mål for Skanderborg: Mathias Bitsch 7, Cornelius Kragh 7, Lars Skaarup 5, Jonas Samuelsson 4, Morten Balling 4, Marcus Mørk 2, Nikolaj A. Nielsen 1.

Primo Tours ligaens nummer 6 og 7 stødte mandag aften sammen i Orangeriet i Skanderborg. Begge klubber havde skrabet 13 point til sig i de første 11 ligakampe, så der var lagt op til et tæt og spændingsfyldt opgør efter tre Skanderborg- kampe i træk med store målforskelle.

Se fotograf Per Billes billeder fra kampen - både af spillere og tilskuere:

Det var et tændt Skanderborg-hold, der gik på banen og fra første minut satte sig på opgøret. Efter 5 minutter stod der 3-1 på tavlen, og efter 11 minutter kunne Cornelius Kragh bringe Skanderborg foran 6-3 på noget, der mindede om et godt bud på årets mål i Orangeriet.

Gæsterne hang dog godt på, og selvom Skanderborg et par gange var oppe med 4 mål ved 9-5 og 11-7 gik der ikke panik i REHH-holdet, der med 3 minutter tilbage af 1. halvleg blot var bagud 13-14, før Cornelius Kragh bombede halvlegens sidste mål ind i sidste sekund til pauseføringen 16-14 til Skanderborg.

Efter pausen fortsatte gæsterne med taktisk disciplineret angrebsspil og fik udlignet til 17-17. Men herfra trak Skanderborg omgående fra igen og 5 minutter senere var der igen 4 måls forskel, 21-17.

Fremragende Laursen

Kristoffer Laursen stod ganske enkelt fremragende de sidste 30 minutter og var om nogen dagens helt. Hele 19 redninger havde kampens spiller.

Men der var rigtigt mange gode præstationer på Skanderborg holdet, hvor især Mathias Bitsch og Cornelius Kragh viste, at de for alvor er ved at finde storformen frem her kort før holdene træder ind i den travle og vigtige december. Defensiven stod igen stærkt, og det var en sand fornøjelse at se den tænding og lyst til at tackle, der findes i Skanderborg-defensiven.

Der resterer 5 Primo Tours kampe plus kvartfinalen i Santander Cup i Ringsted, inden spillerne drager på jule- og landsholdspause.

Næste kamp er på udebane mod BSH lørdag 30. november i Silkeborg kl. 16.00.

cns

Publiceret 26 November 2019 13:00