En læser foreslår at når du Smukfests maskot, Festiwalther, har fået sin egen rundkørsel, så må der også være en rundkørsel, hvor der er plads til Sølund Musik-Festivals maskot, Frits. Arkivfoto

En læser foreslår at når du Smukfests maskot, Festiwalther, har fået sin egen rundkørsel, så må der også være en rundkørsel, hvor der er plads til Sølund Musik-Festivals maskot, Frits. Arkivfoto

Gi' den gas i rundkørslerne:

Hvad skal der stå i din rundkørsel?

Den barrumpede skovtrold, Walther, kan meget vel have sat gang i kreativiteten i kommunens rundkørsler

Af
Grethe Bo Madsen

udsmykning "Vi synes faktisk, vi skal prøve at give den lidt mere gas her i kommunen. Vi har mange rundkørsler, så hvorfor ikke lave noget sjovt med det."

Sådan lød meldingen i sidste uge fra Miljø- og Planudvalgets udvalgsformand Claus Leick (SF), efter at udvalget har kigget på forslaget om, at lade Smukfest-maskotten Walther bliver stående i rundkørslen ved Vrold-E45.

Den udmelding har allerede sat gang i flere kreative sjæle i kommunen, blandt andre Kickan Pedersen, der skrev til UgeBladet og spurgte, om vi ikke kunne hjælpe med at finde en plads i en rundkørsel til Sølund Musik-festivals maskot, Frits.

Andre har en mere sarkastisk tilgang til sagen. Linda Christie Andrea forslår for eksempel en full size skulptur i sort Ibenholt af sure gamle nej-hatte, der kan pryde indgangen til en blind vej.

Gumme Tarzan og Næsehornet Otto

Og endelig mener Dennis Thony Pedersen, at man i Skanderborg bør hylde forfatteren Ole Lund Kirkegaard, der voksede op i byen, ved at opsætte en figur fra hans eventyrunivers i en rundkørsel.

På UgeBladets redaktion har vi leget lidt med tanken om, hvad der kunne pryde rundkørslerne rundt omkring i kommunen.

I Ry skal der naturligvis stå en puma i en rundkørsel og et lille Himmelbjergtårn i en anden. I Galten kunne man forestille sig en lille model af en skatepark, i Stilling et vandski-hop, i Hørning vikingejarlen til hest og i Låsby måske en lille udgave af Låsby Søpark (eller måske en statue af Låsby-Svendsen).

Har du en god ide til, hvad der kan pryde i rundkørslet nær ved dig så skriv gerne til os på redaktion@uge-bladet.dk.

Publiceret 25 November 2019 08:00