Boligsalget boomer i Skanderborg Kommune, hvor salget af villaer og rækkehuse nu har sat rekord.

Boligsalget boomer i Skanderborg Kommune, hvor salget af villaer og rækkehuse nu har sat rekord. Foto: MostPhotos

Rekord: Hussalget runder 1,7 milliarder kroner i Skanderborg

I de første ni måneder af 2019 er der solgt huse for 1,7 milliarder kroner i Skanderborg Kommune. Det er det højeste beløb, der lokalt er solgt huse for i årtiet

Af
Anne Dahl Kristensen

Der er blus på boligmarkedet i Skanderborg Kommune, og priserne på huse stiger. Men det skræmmer langtfra køberne væk. De seneste handelstal fra Boligsiden viser, at den samlede købesum for handel med villaer og rækkehuse i Skanderborg Kommune er rekordhøj.

1,7 milliarder kroner er der indtil videre solgt huse for i kommunen i 2019. Alene i tredje kvartal ligger købesummen på 584 millioner kroner. Det svarer til, at der hver eneste dag i juli, august og september er solgt huse for lidt over seks millioner kroner i Skanderborg Kommune.

"Det niveau er ikke set højere, når vi sammenligner årets første tre kvartaler med samme periode i de foregående år," siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.

"Der er rigtig godt gang i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse. I Skanderborg Kommune er der tale om, at der i det seneste år er sket en stigning i købesummen på 12 procent. Det svarer til, at der i 2019 er solgt huse for 187 millioner kroner mere end i de første tre kvartaler af 2018," forklarer han.

Sælges mere til højere priser

"Hvis vi zoomer ind på de rene tal, blev der i årets første tre kvartaler af 2018 solgt i alt 587 villaer og rækkehuse i Skanderborg, imens det i samme periode i år er steget til 623 solgte huse," siger Kasper Fredløv Sonberg.

En del af forklaringen på den øgede omsætningen skal findes i, at der ganske enkelt er solgt flere boliger. Samtidig er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Skanderborg også steget en smule i løbet af det seneste år. Samlet skaber det rekorden i købesummen.

"Det generelle opsving i den danske økonomi skaber gode vilkår for boligkøb. Beskæftigelsen er høj, og de lave renter giver danskerne mod på og råd til at købe bolig. Og i Skanderborg bliver der handlet mange boliger," konstaterer Kasper Fredløv Sonberg.

Ifølge Boligsidens handelstal er der i løbet af det seneste år sket vækst i den samlede købesum for villaer og rækkehuse i 69 af landets kommuner.

Publiceret 23 November 2019 11:00