Foto fra forårets demonstration for minimumsnormeringer i Skanderborg. Det er Anna Opstrup Larsen i midten. Foto: Per Bille.

Foto fra forårets demonstration for minimumsnormeringer i Skanderborg. Det er Anna Opstrup Larsen i midten. Foto: Per Bille.

Flere voksne NU:

Forældre vil råbe politikerne på Borgen op

På Christiansborg forhandles der lige nu om finanslov, og et stort spørgsmål handler om minimumsnormeringer. Derfor samles folk fra hele landet på fredag for at bakke op om HvorErDerEnVoksen’s krav om flere voksne i daginstitutionerne. Også mange forældre fra Skanderborg holder børnene hjemme og tager en tur til København for at demonstrere

Af
Anette Bonde

børn Demonstrationen starter på Rådhuspladsen i København fredag klokken 14.30 og slutter med taler og sang fra Skanderborgs Fie Pilgaard Raaby foran Christiansborg. Hensigten er at skubbe på for en ambitiøs aftale om lovbundne minimumsnormeringer, det vil sige antallet af børn pr voksen i daginstitutionerne.

Anna Opstrup Larsen er forkvinde for Skanderborg Forældreorganisation og har planlagt en fælles togtur gennem landet til København. Hun fortæller, at deltagerne vil hoppe på toget helt fra Ålborg og undervejs til København. Fra Skanderborg vil der også stige en del forældre på toget, og andre vil komme med egen bil.

Anna Opstrup Larsen ved, at ikke alle har mulighed for at tage til København, selv om de gerne vil bakke op. Mange vælger i stedet at holde deres børn hjemme fra institutionen, så nogle af pædagogerne har mulighed for enten at tage til demonstration i København eller ytre sig på anden vis.

"Vi ved at pædagogerne er pressede, og det her er ikke en kritik af det pædagogiske personale. Vores demonstration er en kritik af de vilkår pædagogerne har for at gøre deres arbejde."

Arbejdet fortsætter

Skanderborg Forældreorganisation har været særdeles aktive for at få fjernet besparelserne på daginstitutionerne i Skanderborg Kommune i næste års budget. Det er sket både gennem demonstrationer, læserbreve, høringssvar, events og dialog med politikerne.

"På daginstitutionsområdet er der blevet lyttet til vores kritik, og området er blevet skånet for markante besparelser næste år. Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at det nytter noget, og vi ved også fra politikerne, at de sætter pris på, at vi har organiseret forældrenes stemme. Desværre er skolerne og specialområdet blevet udsat for store besparelser. Så vi fortsætter, for vi ved, at det bliver det samme ved næste års budgetforhandling. Dér skal der igen spares 50 mio. kr. og vores organisation kæmper for hele 0 - 18 års-området."

Anna Opstrup Larsen erkender, at kommunerne også skal spare.

"Vi er helt med på at Skanderborgs økonomi er presset og politikernes valg er ikke nemt. Dét er en af grundene til at vi tager til demonstrationen på fredag. Der skal mange flere penge ud til kommunerne fra Christiansborg – og de skal øremærkes til daginstitutionerne."

Publiceret 21 November 2019 11:39