AGFs Patrick Mortensen og Niklas Backman jubler efter 3-0 sejren på Brøndby Stadion.

AGFs Patrick Mortensen og Niklas Backman jubler efter 3-0 sejren på Brøndby Stadion. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Video: Se højdepunkter og målene i AGF's 3-0 ydmygelse af Brøndby

AGF vandt for første gang i 12 år på udebane over Brøndby

Af
Jeppe Rafn

AGF havde før dagens udekamp i Superligaen mod Brøndby ikke vundet i 12 år på Brøndby Stadion.

Det blev der godt og grundigt lavet om på, for efter en målløs 1. halvleg spillede udeholdet en fremragende 2. halvleg og endte med at ydmyge hjemmeholdet med en sejr på 3-0.

AGF havde allerede ramt stolpen to gange, da Bror Blume i begyndelsen af 2. halvleg sendte bolden lidt heldigt i mål efter et flot angreb og assist fra Jakob Ankersen.

AGF blev ved med at dominere og have de største chancer, selvom det var Brøndby, der var bagud, og i slutningen af kampen erobrede Ankersen bolden oppe på Brøndbys banehalvdel. Den røg hen til Bror Blume, der sendte bolden i dybden til Ankersen, som driblede forbi målmanden og prikkede læderkuglen i det tomme net.

I de sidste sekunder af den ordinære spilletid blev ydmygelsen af Brøndby total med AGF's mål til 3-0. Det skete på et kontraangreb, hvor Bundu sendte den afgørende aflevering til Patrick Mortensen, der scorede målet.

Sejren er den anden i træk til AGF efter mandagens sejr over Horsens, og efter en katastrofal start på sæsonen ser det nu rimeligt fornuftigt ud for De Hvide, der kravler op i midten af tabellen med otte point for syv kampe.

Publiceret 25 August 2019 20:26

Debat:

At tænke sig - Nørregade som stillegade…

debat Jeg har tidligere skrevet og dokumenteret, at vejarbejdet på Adelgade fra Mindet op til Kulturtorvet, hvor man valgte at spærre Mindet til og fra Banegårdsvej i en måneds tid, hvilket så heldigvis varede to måneder at komme til byen af denne gade.

Der var blandt andet på Ladegårdsbakken og ind på Nørregade tydelig skiltning, som beskriver situationen, og på Nørregade var ligeledes skilte om, at der er spærret ved Mindet og ligeledes henvisningskilte med alternative veje ned til byen.

Alligevel blev der mange gange oplevet, at faktisk mange bilister kører helt igennem Nørregade, for så overraskende at møde afspærring til Banegårdsvej.

Hvorfor - trods klar og tydelig skiltning - fortsætter man?

Siger man til sig selv, at det nok kun gælder for de andre bilister og ikke lige mig, og går den, så går den… eller er det en 'aprilsnar'?

Nogle gange blev de frustreret holdende i nogle minutter og må så sande, at de må vende om igen på Mindet.

At tænke sig - en ellers stærkt trafikeret Nørregade som stillegade - og nu efter et par måneder igen er åbnet, som den blevet den foretrukne vej ned mod byen (det tager faktisk mindre tid at køre op til krydset ved Banegården og køre ad Banegårdsvej).

Det ville være mere end velkomment for de, som alligevel vælger at køre til og i særdeleshed fra byen med højere hastighed end det tilladte, at det som en permanent løsning som på den 'Nye Adelgade' bliver etableret en eller anden trafikdæmpende foranstaltning for at få de meget høje hastigheder (vel nok omkring 80-100 km/t) og støj sat ned fra Mindet mod Ladegårdsbakken.

Den 'Nye Adelgade' med røde og hvide markeringer, om man nu syntes om det eller ej, er måske ikke det ”smukkeste”, men er da for hulen efter mine snart 50 år som lokal beboer noget af det bedste, der sket i lang tid, og det ser det markant flot ud.

Jeg oplever, at der efterfølgende er sket en ny holdning om at parkere i højre side på Nørregade, som åbenbart skiltningsmæssigt ikke tidligere er set mod Ladegårdsbakken (kan én parkere der, så må alle parkere der, trods de trafikgener det giver.

Hjertelig tillykke cyklister i en mere sikker kommune.