Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Se billederne:

Politiet efterlyser ejerne til tyvekoster fra indbrud i Østjylland

Politiet har valgt at offentliggøre billeder af tyvekoster, som blandt andet stammer fra indbrud i Aarhus

Fem mænd, hvor de af dem er fra Rumænien og tre fra Moldova, har siden 9. marts siddet varetægtsfængslet, hvor de er sigtet for at have begået en lang række indbrud i Østjylland, Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt på Vestfyn. De fem blev anholdt på det vestlige Fyn. Foreløbig har Fyns Politi sat dem i forbindelse med 29 indbrud, men politiet tror, at de fem har endnu flere indbrud på samvittigheden og beder nu derfor offentligheden om hjælp. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Efter et større efterforskningsarbejde fandt politiet frem til ejerne af tyvekoster fra i alt 29 indbrud begået i Aabenraa, Haderslev, Kolding, Vejle, Hedensted, Fredericia, Horsens, Aarhus og på den vestligste del af Fyn, men der resterer forsat en omfattende mængde tyvekoster, som politiet ikke kan stedfæste og dermed finde ejerne af. Derfor offentliggør politiet nu en række billeder af tyvekosterne.

"Det er bare en ekstra god dag på kontoret, når vi oplever, hvor glade folk bliver over at blive genforenet med deres elskede arvestykke, et værdifuldt ur eller smykke. At blive udsat for et indbrud er utroligt grænseoverskridende, og som politimand er derfor en særlig glæde, når vi som i denne sag kan få rigtig mange koster bragt sammen med de rette ejere igen – og ved at gå ud med billeder, håber vi at få opklaret endnu flere indbrud i denne omfattende sag," siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Se billeder af tyvekosterne i galleriet herunder.

Politiet håber, at billederne af de mange koster vil få de rette ejere til at kontakte politiet. Efterforskningen har vist, at indbruddene alle er begået fra midten af februar frem til anholdelsen, 8. marts. Ud over billeder af smykker offentliggør politiet også billeder af tasker og forskellige pudebetræk, der sandsynligvis er blevet brugt til at fragte det stjålne væk fra de enkelte gerningssteder.

"Vi tror, at gerningsmændene blandt andet har fjernet tyvekosterne i pudebetræk, som de har pillet af en hovedpude i de forurettedes soveværelser. Derfor håber vi, at nogen kan genkende deres manglende pudebetræk, så vi forhåbentlig får opklaret endnu flere af de indbrud, vi tror, de sigtede har stået bag," fortsætter Jesper Pedersen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

Alle henvendelser fra borgere vedrørende sagen skal ske på e-mail: fyn-indbrudsgruppen@politi.dk.

jwh

Publiceret 15 May 2019 12:27