Torben Væver, indehaver af Netto Perforering, foran en 'nøglemedarbejder' i form af den maskine, der perforerer plader. Foto: Sonne

Torben Væver, indehaver af Netto Perforering, foran en 'nøglemedarbejder' i form af den maskine, der perforerer plader. Foto: Sonne

Netto Perforering:

En dagligdag fyldt med huller

Torben Væver & Co. satser på specialordrer, hurtig levering samt høj kvalitet

Af
Claus Sonne

"Det er så den gryde, jeg er faldet i".

Ordene kommer fra Torben Væver, indehaver af Netto Perforering på Sverigesvej, og han kan glæde sig over, at det ikke er hans egen virksomhed, der har lavet gryden. For så havde den nok ikke holdt vand.

Som firmanavnet antyder, handler hovedparten af Netto Perforerings opgaver nemlig om at perforere blandt andet stål og aluminium. Med andre ord: Væver & Co. laver huller.

"Det udløser ofte et smil, når jeg fortæller, at jeg altså lever af at lave huller," fortæller Torben Væver - og smiler selv.

Et hul er imidlertid ikke bare et hul. Hos Netto Perforering laver man nemlig huller i i utallige størrelser og i utallige former. En typisk aftager er en producent af ventilationsanlæg eller en entreprenør, der skal bruge armeringsnet til et byggeri.

Mange specialordrer

Hovedparten af firmaets leverancer er specialordrer. I de seneste år er flere af disse kommer fra arkitekter, der bruger perforerede plader på bygningsfacader, som det blandt andet kan ses på rådhusbygningen på Fælleden i Skanderborg.

Men Netto Perforerings arbejder kan også ses på blandt andet Skuespilhuset i København og ikke mindst på Ørestadsbyggeriet med navnet VM-bjerget.

Facaden på VM-bjerget består af cirka 2500 m2 perforerede emner, hvor ikke to emner er ens. Motivet er ikke mindre end Mount Everest og udtænkt af den verdenskendte arkitekt Bjarke Ingels fra BIG.

"I den forbindelse blev vores arbejde vist frem på en udstilling i New York, og det projekt er uden tvivl vores største prestigeprojekt," fortæller Torben Væver.

Netto Perforering udfører også andre opgaver end perforering, eksempelvis bukning af metalplader. Foto Sonne

Netto Perforering udfører også andre opgaver end perforering, eksempelvis bukning af metalplader. Foto Sonne

Vokseværk

I dag er der otte ansatte i Netto Perforering - og en enkelt mere på vej. Men tidligere har det set meget anderledes ud.

Torben Væver sagde i 1997 farvel til sin hidtidige arbejdsplads Nordisk Perforering for at starte selv - som konkurrent. Og ja, det var en kende kontroversielt. De første adresse på Netto Perforering, som det nye firma kom til at hedde, lå i Horsens, men pladsen blev hurtigt for trang.

Derfor rykkede Torben Væver til Skanderborg og Hummels tidligere lager på Finlandsvej. Og så gik det stærkt.

"I begyndelsen brugte vi 20 procent af bygningen, til sidst det hele. Og der var altså masser af plads," fortæller han.

Back to basic

Da klaveret spillede bedst, beskæftigede Netto Perforering tæt på 50 mand, der arbejdede i treholdsskift. Der var store kunder som Siemens (vindmøller) samt Dronningborg Maskinfabrik (mejetærskere).

"Droningborg Maskinfabrik flyttede produktionen til Italien og vi opsagde selv samarbejdet med Siemens for 5-6 år siden. De store spillere på markedet pressede ganske enkelt priserne så langt ned at til sidst var produktionen ganske enkel ikke rentabel, så vi opsagde samarbejdet og lavede en radikal ændring af strategien. Det medførte også et farvel til vores tyske aktionær, der startede egen virksomhed med nogle af mine tidligere medarbejdere," forklarer Torben Væver og tilføjer:

"Vi holdt fast i vores nye strategi, fortæller Torben Væver, der, belært af erfaringen, ikke drømmer om at se firmaet vokse til samme størrelse som tidligere."

"Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil stå i samme situation en gang til. Nu hedder det 'back to basic' og fokus på kvalitet, viden, rådgivning og hurtig levering."

Netto Perforering

    Grundlagt i 1997 af Torben Væver.

    Producerer, videreforarbejder og lagerfører bl.a. perforerede plader, gitterriste og strækmetal.

    Har 400 standardvarer på lager for dag til dag levering - og kan levere yderligere 1000 inden for får dage.

Publiceret 04 February 2019 14:00