Susan Kronborg stiller op for Radikale Venstre i Østjylland. Pressefoto

Susan Kronborg stiller op for Radikale Venstre i Østjylland. Pressefoto

Sundhedsreform: Et æble om dagen holder lægen væk...

Af
Susan Kronborg

Folketingskandidat for Radikale Venstre i Østjylland

opstillingskreds Skanderborg – Odder – Samsø

Sundhedsreform Men når det ikke er tilstrækkeligt, vil vi alle gerne have et velfungerende sundhedsvæsen og i bestræbelserne for nye strukturer skal et nøgleord være faglighed.

Med den nye sundhedsstruktur må vi ikke risikere kvaliteten og sikkerheden i behandling og pleje.

Der skal tænkes nyt og der skal findes nye løsninger. Men gør det med fagligheden i behold for eksempel ved at spørge læger og sygeplejersker, hvilke ideer de har.

Det kan give mening at man med kroniske sygdomme - der ofte kræver kontakt med sundhedsvæsenet -giver nemmere adgang ved at indføre lokale Sundhedshuse.

Hvis Skanderborg Kommune skal stå for det lokale Sundhedshus, skal Skanderborg Kommune selvfølgelig have en finansiering af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og så videre.

Det bliver ikke en tilfredsstillende løsning, for hverken borgere eller medarbejdere, hvis et Sundhedshus i Skanderborg kun kan ansætte en læge og en sygeplejerske. Det er alt for sårbart ved ferier, pension eller jobskifte.

Mine sundhedspolitiske pejlemærker er således at have fagligheden i fokus samt få tilstrækkelige midler til et Sundhedshus i Skanderborg Kommune.

Publiceret 16 January 2019 15:00