ANNONCE

Når en kunde, som Birgitte Bruun fra tøjbutikken Bruun Bruun, vender tilbage og fortæller, at hendes nye briller passer hende lige så godt, som et par bukser, der sidder helt perfekt, og at hun nu også kan tage en tørn ved rattet om natten, når familien kører på ferie, kan man kun blive i godt humør. Det er dejligt, at vi kan hjælpe folk med at få deres nattesyn tilbage, siger Charlotte Birch (t.h.).   

Sådan får du dit gode nattesyn tilbage

Hvis billygter, regn og mørke landeveje glider ud i ét, når du kører i bil efter mørkets frembrud, er det måske på tide at få tjekket dit nattesyn. I Skanderborg Optiks avancerede øjenscanner kan du gratis og på få minutter få lavet en grundig analyse af, hvordan dit syn fungerer om dagen og om natten. Det er der nemlig en verden til forskel på.

Af Bettina Sønderskov

Når det er lyst, trækker pupillen i dit øje sig sammen. Når det er mørkt, udvider den sig. Det betyder, at øjet skal afkode informationer om et langt større område i mørke. Det kan i takt med at synet svækkes med alderen, give mange mennesker udfordringer med at orientere sig i mørke. En køretur på en mørk landevej, hvor synet jævnligt forstyrres af et par blinkende lygter eller en vinduesvisker, kan især efter, at man har passeret de 40 år, udvikle sig til en anstrengende affære.

Det findes der råd for i Skanderborg Optik, som for et år siden investerede i den mest avancerede øjenscanner på markedet.  DNeye fra Rodenstock kan i modsætning til det udstyr, som hidtil er blevet brugt i optikerbranchen, både teste øjets synsevne i lys og mørke.

  • Alle mennesker kan have glæde af et brilleglas, som korrigerer nattesynet, men problemer med at orientere sig i mørket vil ofte være ledsaget af andre problemer, som vi ved hjælp af DNeye scanneren hurtigt kan analysere os frem til, siger indehaver af Skanderborg Optik, Charlotte Birch.

 

Overraskende godt nattesyn

Hun har svært ved at skjule sin begejstring for robotten, som blandt andet tjekker øjet for grå og grøn stær, bygningsfejl, krumninger på hornhinden og nattesyn. Ved hjælp af en farvestrålende tegning af en luftballon, stærke røde og blå lysglimt og et par luft pust i hvert øje kortlægger DNeye øjets vigtigste funktioner. Alle målinger kan derefter overføres direkte til skræddersyede brilleglas eller kontaktlinser.

  • Den anden dag kom en kunde tilbage til butikken med armene højt oppe over hovedet og sagde; Wauw. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg ville kunne komme til at se så godt i mørke, siger Charlotte Birch.

 

Skanderborg Optiks mission er hverken at være den billigste eller største aktør i branchen. Bag butikken står et hold optikere fra lokalområdet med mange års erfaring og hjerter, der banker for at hjælpe kunderne med at optimere deres syn.

  • Vi kan ikke få vores ungdoms syn tilbage, men teknikken kan hjælpe os til at få et optimalt syn. Nogle kunder har helt glemt, hvordan deres syn var, da de var yngre, mens andre aldrig har prøvet andet, så vi får mange positive tilbagemeldinger fra overraskede kunder, siger Charlotte Birch.

Skanderborg Optik
Adelgade 84 A
8660 Skanderborg