Filialdirektør Christina Strand Malmstrup, Danske Bank, Skanderborg Afdeling, med Gummitarzan m.fl. og prisvinder Uffe Høj.

Filialdirektør Christina Strand Malmstrup, Danske Bank, Skanderborg Afdeling, med Gummitarzan m.fl. og prisvinder Uffe Høj.

Hæder for at sprede det glade budskab

Uffe Høj får pris for sit arbejde med at udbrede kendskabet til Skanderborgs store forfatter, Ole Lund Kirkegaard

Af
Erland Rasmussen

Erland Rasmussen

 

 

“Jeg blev virkelig glad og meget overrasket.”

 

Sådan lyder det med klædelig beskedenhed fra Uffe Høj som en kommentar til, at han netop har fået en pris.

 

LÆS OGSÅ: Sløngeldage for 3. klasser til fast tradition

 

Det er Skanderborg-afdelingen af Danske Bank og dets jubilæumsfond, der har besluttet at hædre Uffe Høj for hans ihærdige arbejde med DI Heslige Slønglers Klup og hans store engagement i Skanderborgs kulturliv generelt.

Mange års frivilligt arbejde

Uffe Høj, der lyder mange titler som eksempelvis formand for Di Heslige Slønglers Klup samt medlem af diverse udvalg inden for kulturens verden som bestyrelsen for Kulturhuset, hvor han også er næstformand, er kendt og respekteret lokalt for sit mangeårige frivillige arbejde for byens kulturliv.

 

Danske Banks Jubilæumsfond, der blev oprettet i 1941 i forbindelse med 50 års jubilæum, uddeles hvert andet år for at hylde ildsjæle, der har gjort noget særligt for Skanderborg by.

 

Det var filialdirektør Christina Strand Malmstrup, Danske Bank, Skanderborg Afdeling, der overrakte prisen.

 

Hun motiverer samtidig baggrunden for, at Uffe Høj blev valgt enstemmigt af fondsbestyrelsen, som foruden hende selv tæller borgmester Jørgen Gaarde, formand for ErhvervSkanderborg, Morten Kohsel, formand for Landboforeningen Odder Skanderborg, Jens Gammelgaard, og formand for Skanderborg City, Lene Langballe, Stof & Sy.

 

“Det er især arbejdet med DI Heslige Slønglers Klup, der jo rammer et stort publikum bestående af både børn, forældre og bedsteforældre, som er baggrunden for at give prisen. Fondsbestyrelsen påpeger her, at det var Uffe Høj, der sørgede for at bringe kluppen tilbage på sporet,” lyder det fra Christina Strand Malmstrup, som også nævner, at Uffe Højs mangeårige indsats for kulturlivet lokalt er blevet værdsat med prisen fra Danske Banks Jubilæumsfond, som består af 5.000 kroner.

En fejring blev permanent

Uffe Høj lægger ikke skjul på, at hele universet fra Ole Lund Kirkegaard har en særlig plads i hans hjerte.

 

“Det var i 2015, at Sløngeldagene startede igen med udgangspunkt i, at Ole Lund Kirkegaard ville have været fyldt 75 år, og med en undren over, hvorfor en verdensberømt forfatter, hvis bøger er oversat til så mange sprog, ikke blev fejret i sin fødeby, Skanderborg?” husker Uffe Høj.

 

Sløngeldagene blev siden så stor en succes, at de er fortsat som en festival, der sætter fokus på ikke bare Ole Lund Kirkegaards univers, men også er med til at skabe endnu mere kendskab til Skanderborg.

 

Filialdirektør Christina Strand Malmstrup fra Danske Bank lægger vægt på, at banken via uddelingen af prisen på den måde kan være med til at fremhæve lokale ildsjæle sammen med andre erhvervsfolk og Skanderborg Kommune.

Publiceret 12 February 2018 11:45