Foto: Vejdirektoratet

Foto: Vejdirektoratet

Vær beredt:

I morgen begynder arbejdet på E45 og hastigheden sænkes

Torsdag 18. januar går Vejdirektoratet i gang med at udvide det sydgående spor på motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus til fire spor

Nu går Vejdirektoratet i gang med at udvide motorvejen mellem Skanderborg S og Aarhus S fra fire til seks spor.
Torsdag 18. januar begynder arbejdet i sydgående retning på den nordligste del af strækningen mellem motorvejskryds Aarhus S (ved Hørning) og Skanderborg N. Trafikanter i nordgående retning bliver indtil videre ikke berørt af vejarbejdet. Det oplyser vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 
"Motorvejskrydset ved Aarhus S bliver uden tvivl den største flaskehals på projektet, fordi trafikanterne får endnu mindre plads at flette sammen på. Derfor prioriterer vi at få den nordligste strækning færdig først. Vi forventer at være færdig dér inden sommerferien," siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.
LÆS OGSÅ: Udvidelsen af motorvejen fra Vejle til Randers rykker tættere på

I første omgang skal trafikken flyttes mod højre, så trafikanterne kommer til at køre i nødsporet og det langsomme spor, mens det hurtige spor inddrages til arbejdsområde. Køresporene bliver smallere, og derfor sættes hastigheden ned til 80 km/t. 
I etableringsperioden fra torsdag 18. januar til mandag 21. januar vil der kun være ét spor åbent i aften- og nattetimerne. I dagstimerne vil der være to spor. 
 

Illustration: Vejdirektoratet

Illustration: Vejdirektoratet

To uger senere, torsdag 1. februar, begynder omlægningen af det sydlige spor på den sydligste del af strækningen, der går fra syd for Skanderborg V til syd for Skanderborg søerne. Her bliver der ligeledes hastighedsbegrænsning på 80 km/t. 
Mens der i de kommende måneder bliver arbejdet på den nordlige og sydlige del af den samlede strækning, hvor motorvejen skal udvides fra fire til seks spor, bliver det mellemste stykke holdt fri for vejarbejde.
LÆS OGSÅ: Jord fra rabatten skal dæmpe støj fra motorvej
"Vi holder cirka fire kilometer fri for vejarbejde midt på hele strækningen, hvor hastigheden sættes op til 110 km/t. Det gør vi for at give et 'pusterum' i vejarbejdet og for at få skabt luft i trafikken igen, og endelig vil vi se, hvordan trafikken arter sig med omlægningerne og hastighedsnedsættelsen, inden vi går i gang med den midterste etape," siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

Arbejder i midterrabatten

Vejdirektoratets entreprenør vil arbejde i midterrabatten og meget tæt på trafikken, og der vil være trafik til og fra arbejdsområdet. 

"Det at vi har arbejdsområde så tæt på trafikken betyder, at trafikanterne skal være opmærksomme på, at der vil være trafik til og fra byggepladsen. Der kommer biler direkte ud i det venstre kørespor. Derfor skal trafikanterne være opmærksomme, så farlige situationer ikke opstår,"” siger Robin Højen Madsen.

Man kan følge projektet på Vejdirektoratets hjemmeside, og man kan få tilsendt push-beskeder via Vejdirektoratets TrafikInfo app, så man hele tiden er opdateret på, hvad der sker på strækningen. 
 

I perioden fra 2010-2016 er trafikken steget med 25 procent.

De nye motorvejsspor vil give trafikanterne en hurtigere og mere sikker rejse på strækningen.

Normalt udbygger man en motorvej på ydersiderne, men på denne strækning sker udbygningen fra fire til seks spor i midterrabatten. Østjyske Motorvej mellem Skanderborg og Aarhus blev i sin tid bygget med en 12 meter bred midterrabat.

Kilde: Vejdirektoratet

Publiceret 17 January 2018 16:30