Nyt projekt sætter fokus på digital tryghed blandt unge i Skanderborg

SSP netværk Skanderborg er klar med et længere projektforløb, der skal sætte fokus på IT sikkerhed. Startskuddet går under Sort Nat

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Under titlen 'Digital tryg - Skanderborg' går startskuddet fredag aften under Sort Nat til et længere projektforløb, der vil sætte fokus på den digitale tryghed blandt de unge i Skanderborg og deres forældre.

En kortfilm om IT-sikkerhed kan ses i friluftsbiografen på Kulturtorvet og i Bloms Butikker og på Bibliotekstorvet og i Bloms vil der være stande om om digitale hjælpelinier.

Samtidig holder IT-sikkerhedsekspert Peter Kruse, der er medstifter af Danmarks førende privatejede IT-sikkerhedsvirksomhed CSIS, forederag tre steder i løbet af aftenen.
Det sker klokken 19.00 ved Zjoos, klokken 20.00 ved EDC og klokken 21.00 ved Walthers Musikcafé.

”Der ses en massiv stigning i digital kriminalitet både nationalt og lokalt, såsom identitetstyveri, online fupbutikker, digitale krænkelser, ransomware-angreb og hacking,” forklarer SSP konsulent Kristian Kilt fra Skanderborg og fortsætter:

”Vi har lokalt haft en række udfordringer og heri blandt en del alvorlige sager med deling af nøgenbilleder og digital svindel der har sat dagsorden blandt unge.”

”Internettet er i dag fundament for mange digitale tjenester som vi tager for givet i dagligdagen. Fra Streaming, Gaming, Facebook, E-mail, Instant Messanging til internet koblede dørklokker, badevægte og køleskabe, ja sågar som medie for at kontrollere at vi har EL og vand, uddyber han.

”Som ung på nettet er der et uendeligt antal muligheder for at udforske og dygtiggøre sig, men der lurer også farer, som kan bringe det digitale liv og gode oplevelse i fare.”

Foredraget tager afsæt i god skik, hygiejne og forståelse for vigtigheden af god IT-sikkerhedsforståelse, og undervejs stilles skarpt på hackere, sårbarheder og computervirus.

Publiceret 25 October 2017 10:00