Hele kroppen er med, når skuespiller Philip Antonakakis underviser i performancetræning

Hele kroppen er med, når skuespiller Philip Antonakakis underviser i performancetræning

Scenen er sat for cheferne hos Kamstrup

Skuespiller underviser erhvervsfolk i, hvordan man tryllebinder sit publikum

Af
Af Diana Axelsen

12 produkt- og salgschefer sidder bænket i u-form hos virksomheden Kamstrup i Stilling. De skal fremlægge for de andre, hvad de har lært om at formidle budskaber.
"Så, scenen er din," siger skuespiller og underviser Philip Antonakakis og peger op på gulvet foran tavlen.
Kursisten får ikke lov til at gemme sig i sikkerhed nede bag bordet, for det hele handler i dag om at pudse de nye kundskaber af foran kollegerne. Redskaberne er blandt andet stemme, kropssprog, humor og historier og hører teatrets værktøjskasse til, og derfor har produktgruppechef Flemming Jensen hyret en skuespiller til at undervise.

"Der var nok nogle af kollegerne, der var lidt skeptiske, da de hørte, at det var en skuespiller, der skulle komme. Jeg tror, de syntes, det var lidt poppet, men nu er der slet ingen tvivl om, at de har fået rigtig meget ud af at få undervisning af netop en skuespiller," siger Flemming Jensen.

Et kvantespring

Han fortæller videre om, hvordan kollegerne har taget kvantespring med den lidt utraditionelle undervisning:

"Vi har en produktchef, som er rigtig dygtig, men som førhen nærmest sneg sig langs væggen frem til podiet. Philip bad ham om at bruge sin stemme mere, og så lidt mere, og så lidt mere, og pludselig kom der en helt anden mand med autoritet frem. Han har nu fået så meget selvtillid og styrer rummet, når han skal stille sig frem og formidle noget. Det gør, at hans budskaber når 100 procent bedre frem."
Philip Antonakakis arbejder til daglig i afdelingen Teater Turnaround, der er en del af konsulenthuset Tack International. Han er uddannet skuespiller og har delt ud af sin viden fra teatrets verden til erhvervslivet i snart 10 år.

Brug dig selv

"Der skal nogle gange så lidt til, før folk kan få deres publikum til at spidse ører. Jeg hjælper dem til at bruge sig selv, så de kan gøre sig fri af kedelige power points. De skal brænde igennem, ellers går deres viden tabt, fordi folk ikke hører efter. De skal skabe billeder med det, de siger," forklarer han.

På scenen i Stilling står Lars Hovgaard. Han gennemgår med en dyb og autoritær stemme, hvordan man skal bruge gode historier til at gøre sine budskaber konkrete med. Folk skal kunne se det for sig, også når det handler om tunge emner som målerapparater fra Kamstrup A/S.

Publiceret 18 August 2010 09:30