Støtte de mest sårbare over for sygdom og ulykker

Formanden for Dansk Røde Kors i Skanderborg blogger fra et sundhedsprojekt i Cambodia

Lørdag er hjemrejsedag. Vi er turister Phnom Penh i dag, mætte af oplevelser.

De store kontraster mellem primitive stammer som lever et liv  som vort for flere hundrede år siden samtidig med at nogle har mobiltelefon og scooter. Her i storbyen på 1½ mill. er der både modernitet år 2009 men også tegn på ,at der er fattigdom og krise. Mellemklassen har angiveligt mistet meget og søger at rette op på det ved tyveri og korruption.

Cambodia  er fattig. Vi kan kun være med til at støtte de allermest sårbare overfor sygdom og ulykker. Vi må overveje hvorledes vor strategi i fremtidens skal ændres, således at befolkningen ikke bliver yderligere sårbar når klimaforandringerne kommer til at dominere med højere vandstand og mere varme. Eksempelvis ødelægges rismarkerne af vand, så de vil komme i mangel på ris og malaria vil grundet temperaturstigning  blive et endnu større problem end nu.

Der er nok at tænke over.

Hjemkommet mandag ,-det varer længe inden mine oplevelser har bundfældet sig.

Hvad kan vi gøre?
Mit bud lige nu er, at vi skal levere vandrensningsfiltre til alle husstande, der bliver forsynet med nye brønde i vore landsbyer i Rattnikiri. Der er planlagt 9 borede brønde og 6 håndgravede hvilket svarer til 285 husstande. For ca. 11.000 kr. kan det lade sig gøre!

Publiceret 05 November 2009 15:13